En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Els bisbes gallecs denuncien que provocar un foc "és un gest d'immoralitat greu"

Els bisbes de la província eclesiàstica de Santiago han fet una nota en la qual manifesten “a tots els que pateixen” la seva “solidaritat i…

17 octubre 2017

Redacció

Comparteix

Els bisbes de la província eclesiàstica de Santiago han fet una nota en la qual manifesten “a tots els que pateixen” la seva “solidaritat i sol·licitud fraterna” i comparteixen el dolor “dels que ploren els seus familiars i amics”.

Amb rotunditat, els bisbes condemnen “les accions de qui causa voluntàriament aquest tipus d’incendis (...). Provocar un incendi és un gest d’immoralitat greu”. Especialment, fan aquesta valoració tenint en compte que la natura és creació de Déu. En aquest sentit, recorden que “hem de respectar la naturalesa i valorar-la, en la seva bondat, harmonia i equilibri, com un do que rebem i un llegat que hem d’esforçar-nos per transmetre a les generacions futures”.

Els prelats gallecs posen de relleu la necessitat d’una “experiència de la unitat, del compartir esforços, dolors i angoixes, la proximitat de l’amor fratern, de manera que ningú no se senti sol en la necessitat” i agraeixen “tants gestos de solidaritat d’amics i veïns que són un suport imprescindible per mantenir l’esperança i el coratge”.

Rebem de Déu el domini del món, diuen els prelats, i l’ésser humà “ocupa el seu lloc en el planeta com a do i privilegi. Per això ha de tenir el deure de conrear el respecte religiós per la integritat de la creació”.

La nota episcopal posa en relleu que la nostra “casa comuna” és necessària “per a la vida de tothom. És un préstec que cada generació rep i ha de transmetre a la generació següent”. D’aquí es deriva la responsabilitat que tenim en aquest sentit.

Els bisbes manifesten el seu reconeixement i suport als milers de persones implicades “en l’operatiu de lluita contra el foc, els bombers, les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els nombrosos voluntaris que s’esforcen per salvar vides, alleujar danys i evitar la pèrdua de persones i béns, fins i tot a costa de cansament i risc personals”. Sobretot, deixen constància de l’“exemple admirable d’abnegació sense límits”.

Els prelats ofereixen les comunitats cristianes, les Càrites diocesanes i altres institucions eclesials, alhora que mostren la seva “disponibilitat per a l’acollida i l’ajuda incondicional de tots els qui la necessiten”.

Finalment, demanen a Déu “que ens concedeixi saber estar i treballar units per recuperar la nostra terra”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció