En directe

La Caravana

ACTUALITAT

Els Comuns insisteixen que s'aclareixi qui hi ha darrere de l'espionatge amb Pegasus abans d'exigir dimissions

Joan Mena, diputat d'en Comú Podem al Congrés: "Els serveis d'intel·ligència dels estats europeus haurien de deixar d'utilitzar Pegasus per salut democràtica"

4 maig 2022

Redacció

Comparteix

Joan Mena, diputat d'en Comú Podem al Congrés i portaveu de Catalunya en Comú, ha apuntat en una entrevista a Ràdio Estel que abans de demanar la dimissió de la ministra de defensa, Margarita Robles, o de la directora del CNI, Paz Esteban, primer s'ha d'aclarir qui hi ha darrere dels casos d'espionatge amb el programari Pegasus.

El diputat dels Comuns ha reiterat que per saber-ho s'ha de tirar endavant la comissió d'investigació al Congrés. Una comissió que el PSOE, al costat del PP i Ciutadans, ha tombat. Mena ha titllat la decisió d'"irresponsable".

Joan Mena, diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats i portaveu de Catalunya en Comú
Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú i diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats

El diputat dels Comuns espera que les declaracions de la ministra de defensa d'aquest dimecres es desvinculin de les "paraules desafortunades" que va pronunciar la setmana al Congrés. Mena ha assegurat que "si Margarita Robles i Paz Esteban no donen explicacions, o si aquestes són insuficients, s'hauran de dirimir responsabilitats".

"Si Margarita Robles i Paz Esteban no donen explicacions o si aquestes són insuficients, s'hauran de dirimir responsabilitats"

Sobre la comissió de secrets oficials del Congrés, Mena ha exposat que "servirà de ben poc". Pel que fa a la comissió d'investigació al Parlament de Catalunya, Mena ha detallat que "està molt bé que hi sigui, però nosaltres no llençarem la tovallola per demanar una comissió d'investigació en l'àmbit del Congrés dels Diputats, que és on s'ha de fer". I ha reiterat que "les compareixences dels líders polítics no poden substituir la comissió d'investigació al Congrés".

El també portaveu de Catalunya en Comú creu que els serveis d'intel·ligència dels estats europeus haurien de deixar d'utilitzar Pegasus per salut democràtica. Joan Mena ha afegit que com a grup parlamentari estan mirant quines són les vies per analitzar els seus telèfons mòbils.

Entrevista a Joan Mena, diputat d'En Común Podem al Congrés dels Diputats i portaveu de Catalunya En Comú

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Els experts engloben l'espionatge a polítics en un entorn de "ciberguerra"

Pedro Sánchez, parlant pel seu telèfon mòbil

L'expert en ciberseguretat i pèrit judicial, Bruno Perez Juncà, explica en una entrevista a Ràdio Estel que el que està passant fa "molts anys que dura" i que es "lluita robant dades"

3 maig 2022

Redacció

Sense categoria

La comissió d'investigació sobre el 'CatalanGate' buscarà crear un marc legal europeu per evitar nous espionatges

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba, al Parlament Europeu

Diana Riba, eurodiputada d'ERC i vicepresidenta de la comissió d'investigació del Parlament Europeu per esclarir l'espionatge massiu a polítics, periodistes i activistes catalans, ha demanat als estats, en una entrevista a Ràdio Estel, que "ajudin a esclarir els fets".

20 abril 2022

Redacció