En directe

La Caravana

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

"Els projectes de transició energètica que requereixen terrenys i impacte visual necessiten implicar al màxim el territori, i que la població vegi que hi ha beneficis socials i econòmics"

La directora general d'energia de la Generalitat de Catalunya qüestiona que es compleixi el pacte de tancament de les nuclears de Catalunya, previst entre el 2030 i el 2035.

2 novembre 2021

Redacció

Comparteix

La modificació del decret de renovables que el govern de la Generalitat va aprovar el passat 26 d'octubre i que ha de permetre impulsar aquestes energies a tot el territori català, duu per nom Decret Llei d'Acceleració i Desplegament d'Energia Distribuïdes i Participades. Segons Assumpta Farran, s’han de tenir molt presents els conceptes d’energia distribuïda i renovable. La directora d’energia creu que estem tirant endavant una transició energètica molt antipàtica per a la ciutadania. "El més important d'aquesta revolució industrial de transitar de fòssils a renovables és cap on es focalitza la implicació pública".

Assumpta Farran, directora de l'Institut Català d'Energia, en el balanç del primer any del Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica de la institució, en juny de 2017. ACN

Pel que fa a l'impacte paisatgístic de la implantació d'aquestes energies renovables al territori, Farran ha defensat que l'energia verda és incompatible amb poc impacte paisatgístic. “És evident que el paisatge canviarà, però s'ha de fer perquè s'ha de transitar cap a les renovables”. "El camí és que tots els projectes que requereixen terrenys i impacte visual necessiten implicar al màxim el territori, i que la població vegi que hi ha beneficis socials i econòmics; no es tracta de convèncer”.

Assumpta Farran també augura que "l'energia nuclar ve amb molta foça". Qüestiona que es compleixi el pacte que preveu el tancament de les nuclars a Catalunya entre el 2030 i el 2035, ja que les nuclears s'acullen al concepte de descarbonització -que ja s'ha escoltat molt a la cimera de Glasgow-, un concepte que defensa que les nuclars no formen part de les energies contaminants. Una forma de "canviar-ho tot perquè no canviï res".

"El camí és que tots els projectes que requereixen terrenys i impacte visual necessiten implicar al màxim el territori, i que la població vegi que hi ha beneficis socials i econòmics".

Assumpta Farran, directora general d'energia, a 'El Matí a Ràdio Estel'

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDI AMBIENT

Manel Romero, representant de la 'Unión Española Fotovoltaica' a Catalunya defensa que les renovables poden assumir la quantitat d'energia que s'està consumint

En una entrevista a Ràdio Estel, el representant de la "Unión Española Fotovoltaica" a Catalunya i cofundador de Sud Renovables, ha apuntat que el desmantellament de les nuclears a Catalunya és una "feina afegida important"

15 octubre 2021

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Joan Herrera creu que el decret de renovables del govern català "és insuficient"

L'exlíder d'ICV i actual director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, denuncia incompliments en les compensacions ambientals al delta del Llobregat que han comportat l'obertura d'un expedient a l'Estat Espanyol.

26 octubre 2021

RÀDIO ESTEL

"Està previst que Barcelona Energia s’obri a la ciutadania al 2019"

"Està previst que Barcelona Energia s’obri a la ciutadania al 2019"

Aquest matí, a Fórmula Estel, El pensament del dia ens l’ha portat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, que ha parlat sobre l’arribada dels…

3 juliol 2018

@BorjaDeMaria