En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

"En turisme, prohibir per prohibir amaga incapacitat d'ordenar"

Lluís Alegre, exconseller de Turisme i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han…

13 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Lluís Alegre, exconseller de Turisme i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han coincidit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar la importància del turisme per a l'economia, des del creixent procés de diversificació en l'oferta durant els últims anys. Vila Abelló ha destacat que "el turisme és una indústria que, com totes, té factors positius per a l'economia, perquè dona llocs de treball i genera riquesa, però també inconvenients, com ara l'impacte ecològic de les indústries o les molèsties per al benestar dels ciutadans". En aquesta línia, però, ha aclarit que "se'n fa un gra massa, perquè hi ha una visió magnificada contra el turisme, com ha passat amb l'assalt a un bus turístic la setmana passada a Barcelona". També ha acusat l'Ajuntament de la capital catalana "d'allunyar el turisme ric, que és el que crea més riquesa i menys inconvenients" i de fer "una crida al turisme que no volem".

Lluís Alegre ha assegurat que "l'Organització Mundial del Turisme considera que ara el sector és dels importants i en creixement, cosa que genera una necessitat d'encaix en un sentit de buscar la sostenibilitat, i créixer sense menjar-nos el capital dels recursos que té el país". Igualment ha recordat que "el creixement ha de ser ordenat, cosa que han de fer les administracions, en un sector que sempre ha anat en creixement". En un altre moment, ha comentat que "el turisme és un servei de les persones per a les persones, i no es pot desmerèixer demanant que els turistes vagin fora". Alegre ha assegurat que "ha d'haver-hi un creixement qualitatiu, encara que això tingui de vegades mala imatge". També ha subratllat que "ara hi ha una creixent desestacionalització, sense oblidar que juny, juliol, agost i setembre són mesos forts". Finalment, l'exconseller ha demanat "acabar amb la visió d'aquells partidaris que eren partidaris de deixar fer i no prohibir res i ara precisament es posin precisament a prohibir". Ha dit igualment que "prohibir per prohibir amaga una incapacitat d'ordenar, cosa que obliga a demanar la concertació amb els sectors privats, que són els que creen hotels, restaurants i altres espais, una ordenació que talli amb el que representa el mal ús de la disbauxa".

En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el moment actual del turisme a Catalunya, situat entre els perills, els dubtes, l’esperança i la necessitat de reivindicar-se. Per exemple, el Gremi d’Hotels de Barcelona avisa d’una caiguda alarmant en l’ocupació (previsió de disminució d’un 5 per cent a l’agost) i constata una pèrdua de qualitat en el turisme de la ciutat. El sector també denuncia que l’Ajuntament no s’implica prou en la promoció de Barcelona.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 13 de juliol

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció