En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

(Enquesta) "La precarietat laboral provoca una insatisfacció en el treballador" Laura Martín, psicòloga

Durant aquesta setmana parlarem de precarietat laboral en la secció ‪#‎ElPitjordelPitjor‬ amb la Laura Aznar.  Divendres hem conversat amb Laura Martín, psicòloga i consultora de…

17 abril 2015

Redacció

Comparteix

Durant aquesta setmana parlarem de precarietat laboral en la secció ‪#‎ElPitjordelPitjor‬ amb la Laura Aznar. 

Divendres hem conversat amb Laura Martín, psicòloga i consultora de recursos humans. Amb ella hem parlat dels efectes psíquics de la precarietat laboral, en una situació "d'inseguretat, incertesa". "Tot això provoca una insatisfacció en el treballador: l'ansietat, no arribar a final de mes, estar cremat... Sobretot els joves, que estudien molt i després no poden tenir una bona feina".

La psicòlga Laura Martín s'ha trobat gent que ha deixat de creure en ella mateixa, amb l'autoestima perjudicada per anar saltant d'un treball a un altre, amb sentiments d'apatia, tristesa, cansament i fins i tot de vergonya: "No és culpa teva, és la circumstància que s'està donant actualment", definia Martín.

Us animem a visitar el seu web: ¡Somos más que recursos humanos!

Dimecres rebíem Josep Adelantado, sociòleg, que apuntava a gent jove, immigrants i dones com els perfils típics de precaris: "No són poc educats, tenen estudis superiors". Hi ha debat sobre si el precariat és una classe social. Adelantado no ho considera com així, sinó com una situació laboral, i creu: "No es defineix només amb la propietat dels mitjans de producció, sinó també amb els estudis i la família"

Dilluns ens ha visitat Carlos Navarro, de Comunicació i Mitjans de la CGT: “Mark Twain deia que hi havia tres mentides: les mentides, les mentides detestables, i les estadístiques, perquè no deixen de ser molt manipulables pels governs”, ha respost Navarro sobre les dades positives de l'economia.

Navarro ha apuntat que existeix una nova classe social: el precariat: “La gent no es veu capaç de fer la seva vida: acaba vivint a casa amb els pares perquè és la forma per subsistir”. També ha declarat que molts treballadors estan contractats per 850 euros al mes: "Estem parlant de gent que té feina, però una feina miserable, malt pagada”

Preguntat per Laura Aznar sobre com revertir aquesta situació, Carlos Navarro ha replicat: “El sistema democràtic ha arribat un punt que no dóna més que sí. Els votants no posen ni treuen polítics. No mana la gent. O es busca un canvi social molt més profund, amb solidaritat, suport mutu... o això té una mala sortida”, ha conclòs el membre de CGT.

Escolta l'entrevista a Carlos Navarro (minut 40)

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció