En directe

La Caravana

POLÍTICA

Ernest Maragall: "Si soc alcalde de Barcelona, el consistori assumirà el lideratge que li pertoca" 

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona ha remarcat que "hi hauria un paper actiu i no d’inhibició ni de renúncia com ara"

24 maig 2023

Redacció

Comparteix
Ernest Maragall, als estudis de Ràdio Estel

Ernest Maragall, candidat d'ERC, als estudis de Ràdio Estel el dia 17 de gener

Ernest Maragall remarca que "Barcelona s'ha empobrit en el terreny de l'exercici, ha perdut caràcter, història, entitat i ser capdavantera en el terreny dels drets i de les llibertats". El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, en una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, insisteix en el progrés i que el consistori torni a tenir un rol d'institució central i lideri el país. "Hi hauria d'haver un paper actiu i no d'inhibició ni de renúncia com fins ara. Barcelona ha de tenir iniciativa, tornar a ser capital de drets i llibertats i ser defensora de les inspiracions majoritàries de la ciutadania de la capital catalana i de Catalunya", ha insistit.

D'altra banda, Maragall ha comentat que fa dies que hi ha coqueteig entre Xavier Trias i Jaume Collboni per tal d'arribar a un pacte després de les eleccions. En aquest sentit, l'alcaldable d'Esquerra ha lamentat el joc que hi va haver el 2019, en què els vots de Manuel Valls van permetre que Ada Colau fos alcaldessa i van impedir que el candidat dels republicans fos alcalde de Barcelona.

Entrevista a Ernest Maragall, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'alcaldia de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"Aquesta campanya electoral és molt important. Qualsevol relliscada et pot fer passar de primera a tercera posició"

Gràfic publicat al diari ARA sobre els resultats de l'enquesta del CIS de l'11 de maig de 2023

Àngels Pont, directora de l'empresa d'enquestes GESOP, assegura que a Barcelona "l'efecte Trias ha canviat el taulell, sobretot en el marc independentista, que juga menys paper"

12 maig 2023

Redacció

POLÍTICA

Oriol Junqueras: "És important que la conspiració que va impedir que Ernest Maragall fos alcalde no se'n torni a sortir"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, atenent els mitjans a la Fira d'Abril de Barcelona

El president d'Esquerra Republicana assegura que "moltes enquestes estan encarregades per gent que té un interès molt clar en recuperar la sociovergència"

11 maig 2023

Redacció