En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Francesc alerta davant "els doctors de la llei que tenen la temptació de ser reguladors de la salvació"

El Sant Pare ha avisat aquest dijous que no es pot establir una línia justiciera entre el compliment dels manaments o dels preceptes i la…

15 octubre 2015

Redacció

Comparteix
El Sant Pare ha avisat aquest dijous que no es pot establir una línia justiciera entre el compliment dels manaments o dels preceptes i la seva violació per definir, com si fóssim reguladors del bé i del mal, qui se salva i qui no. Apel•lant a la misericòrdia, Francesc ens connecta amb la crida de Jesús: "No jutgeu i no sereu jutjats!". Un missatge que seria bo que s’apliqués i es reflectís en el document final del Sínode dels Bisbes. El Papa, en  qualsevol cas, ha fet una crida a estar "atents als doctors de la llei". Ha estat en una homilia, la de la Missa matinal a la residència de Santa Marta, on ha alertat davant "els qui tenen la temptació de ser reguladors de la salvació". Francesc ha recordat que Sant Pau ja va tenir problemes per transmetre, en el seu temps, la idea de la gratuïtat de la salvació.
El Sant Pare ha assegurat que no es pot fer una classifiació entre "els qui segueixen tots els manaments i els qui no, identificant aquesta separació amb la frontera entre la salvació i la condemna". Francesc ha parlat també de Santa Teresa de Jesús, coincidint amb la seva festa litúrgica i amb la cloenda de l’any del seu cinquè centenari. Ha recordat que la santa d’Àvila va haver d’enfrontar-se a doctors de la llei intransigents en el seu temps, i l’ha qualificada de referent per al nostre temps a partir de la seva gran personalitat de doctora de l’Església.
Sínode sense fronteres
En el marc de l'Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, el president de la Conferència Episcopal Argentina, José María Arancedo, ha assegurat aquest dijous que les sessions, sobre la família, estan posant en el centre una institució que va més enllà "de les creences religioses o la dimensió cultural". Monsenyor Arancedo ha recordat la transversalitat de la vida familiar en un món en què és més necessària que mai la transmissió de valors. "La família és diàleg i dinamisme", ha comentat. El president de l’Episcopat argentí, a més, ha defensat "la formació de les parelles per al matrimoni, una preparació que no es pot quedar en un tràmit o una formalitat, sinó que ha de ser intensa". Aquesta qüestió està sent molt important sobretot en aquesta segona part del Sínode dels Bisbes a Roma.
Document final sobre la pastoral de la carretera

S’ha presentat avui, davant del Papa Francesc, el document final, sota el títol de Pla d'Acció, del Simposi Internacional de la Pastoral de la Carretera i del Carrer. Es basa en les paraules que el Sant Pare va adreçar als seus participants, de 42 països, en representació de tots els continents del món, i de 12 institucions catòliques i congregacions religioses; l'encontre estava organitzat pel Pontifici Consell per a la Pastoral dels Migrants i Itinerants. A partir del diagnòstic d’una «situació cada vegada més alarmant», expressada ja pel pontífex, el document insta clarament a un renovat compromís internacional en la lluita contra els greus crims que pateix la humanitat, entre ells el tràfic de persones, els atacs contra la igualtat i la dignitat de la dona i l’explotació laboral infantil.
Aquest Pla d'Acció demana igualment a les autoritats nacionals que es respecti el dret universal de les víctimes -menors i dones que viuen al carrer- a obtenir els seus legítims documents, que se'ls asseguri la seva inserció social, servei i protecció. L’escrit exhorta també als traficants, explotadors i clients a convertir-se, abandonar qualsevol activitat il•lícita i participar en programes de rehabilitació.
El dens Pla d'acció es fa ressò de les paraules del Papa sobre la urgent necessitat de lleis i accions concretes: «Els nens i les dones que viuen al carrer no són números, no són 'paquets': són éssers humans. Cada nen abandonat o obligat a viure al carrer, presa de les organitzacions criminals, és un crit que puja a Déu, que ha creat l'home i la dona a imatge. És un crit d'acusació contra un sistema social que des de fa decennis critiquem, però que ens costa canviar segons criteris de justícia», deia el Sant Pare. Francesc, en rebre el document, ha reforçat el seu encoratjament a tots els qui treballen en la cura pastoral i espiritual i en favor de l'alliberament dels més fràgils i explotats, seguint Crist, que ha qualificat de “rostre de la misericòrdia del Pare”.
Nova jornada intensa al Vaticà
I aquest divendres el Papa presideix a les 7 del matí l’Eucaristia diària a la capella de la Casa Santa Marta del Vaticà. Després, a les 11.30 hores a la sala de premsa de la Santa Seu, es farà una conferència informativa sobre la canonització, aquest diumenge, dels pares de Santa Teresa de l’Infant Jesús, juntament amb altres nous sants, entre els quals destaca una religiosa espanyola. Finalment, a la les 13.00 hores, hi haurà l’habitual encontre informatiu sobre els treballs del Sínode sobre la Família, ja en el final de la segona setmana de sessions.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

 

 

 

 

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció