En directe

Vespres

POLÍTICA

Francesc Jufresa, advocat penal i primera persona a demanar l'indult dels presos del procés, creu que "els recursos als indults tenen poquíssim recorregut"

"Els indults són intocables, perquè els informes del Ministeri de Justícia són modèlics, exhaustius i individualitzats" ha declarat Jufresa al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

12 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Foto: El Independiente

L'advocat penalista i la primera persona que va demanar els indults als presos del procés, Francesc Jufresa, ha explicat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la resolució final del Tribunal Suprem sobre si revoca o no els indults no arribarà abans d'un any.

L'advocat ha parlat a Ràdio Estel de la viabilitat que tenen els set recursos que partits polítics, entitats i persones han anunciat que presenten contra els indults als presos independentistes, just la setmana en què acaba el termini per fer aquesta petició i s'obre el període perquè es formalitzin els recursos.

De fet, creu que no hi ha cap possibilitat que la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem anul·li els indults. "No en veig cap ni una (de possibilitat) perquè els indults s'han tramitat amb totes les garanties", els informes del Ministeri de Justícia "són modèlics, exhaustius, individualitzats; són intocables, aquests indults". Les peticions, considera, són més aviat per "exercir el dret a la crítica política d'una decisió que és sobirana del Govern de l'Estat, que és qui té la potestat de concedir l'indult".

Sobre la resolució final del Tribunal Suprem, Jufresa assegura que difícilment arribarà abans de la tardor del 2022: "En mig any ho veig curt, amb un any crec que es resoldrà". Abans, però, l'Alt Tribunal haurà de respondre si totes les persones i entitats que han anunciat que volen presentar aquest recurs són legítimes per fer-ho, una decisió que Jufresa apunta que abans de Nadal encara no s'haurà resolt.

Els recursos presentats

Fins ara, s'han anunciat set recursos. Quatre són de partits polítics: Ciutadans, VOX i PP; de fet, dels populars n'hi ha dos -un del Partido Popular- i un altre propi del partit a Catalunya, que està a nom de diputats com Alejandro Fernández, Lorena Roldán o Santi Rodríguez. El recurs de Ciutadans, per la seva banda, està firmat per tres membres del partit: la presidenta, Inés Arrimadas; el president del grup parlamentari a Catalunya, Carlos Carrizosa; i el diputat al Congrés, José María Espejo-Saavedra. Els altres tres recursos, que no són de partits polítics, són el d'Enric Millo, exdelegat del Govern a Catalunya durant el procés; el de l'associació Convivència Cívica Catalana i el de l'entitat Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén, creada recentment per part de l'advocat Jorge Espanyol, que fa temps que abandera una lluita contra la Generalitat per recuperar les pintures de Sixena.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

"Arran de l'1-O no ens sentíem còmodes amb Podem de Madrid"

Aquest dijous a A Primera Hora hem parlat amb l’exdiputat Albano-Dante Fachin  sobre l’estat de la politica catalana i de Som Alternativa.  Fachín ha explicat…

27 setembre 2018

@OscarLlena

POLÍTICA

"Als liders independentistes se'ls demanaran penes molt elevades"

"Als liders independentistes se'ls demanaran penes molt elevades"

"No es gens normal que no se sàpiga quin dia comença el judici. És un judici que encara no sabem si les nostres proves de…

31 gener 2019

Redacció

POLÍTICA

"Amb la sentència, s'acaba una fase i podem tornar a la política"

"Amb la sentència

Joan Capdevila, diputat d'Esquerra al Congrés, Josep Maria Balcells, periodista i exdiputat de Ciutadans pel Canvi, i Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del…

15 octubre 2019

@IgnasiMiranda