En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

La intenció del Govern és no fer més simulacres del sistema d'alertes

En una entrevista a Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, defensa el sistema i assegura que no se n'abusarà

14 setembre 2023

Redacció

Comparteix

Aquest dijous, més de 5 milions de mòbils emeten un so d'alarma estrident. Ho faran els telèfons que estiguin a les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental i Occidental, el Baix Llobregat i el Maresme. Es tracta d'una prova que serveix per provar si funciona correctament el sistema d'alertes de Protecció Civil i que la població el conegui.

Alerta simulacre Protecció Civil

Un missatge previ del sistema d'alertes de Protecció Civil

Aquest so estrident va acompanyat del següent missatge. "Prova d'alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. És un simulacre. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te". El missatge es manté fins que el ciutadà premi 'Acceptar'.

El conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, que la "intenció és no tornar a fer més simulacres".

"Es tracta de testar-lo per veure si el sistema té errors o mancances i que la gent es familiaritzi amb aquesta alerta. Només es farà servir en moments determinats, com ara aiguats, incendis, fuites químiques, etc. que requereixin l'acció o no acció del ciutadà en un lloc determinat", ha puntualitzat el conseller, que ha volgut deixar clar que "s'utilitzarà molt poc i només en casos reals per tal que el ciutadà no tingui la sensació que es tracti d'un missatge més que pot obviar".

"Només es farà servir davant aiguats, incendis, fuites químiques, etc. que requereixin l'acció o no acció del ciutadà en un lloc determinat"

Elena també ha insistit en el fet que el sistema no recopila dades personals de ningú perquè s'emet des de les antenes i s'ha desmarcat de les crítiques que va rebre l'avís d'emergències que es van enviar als dispositius que hi havia a Madrid durant la DANA. "Em sorprenen les crítiques que parlen sobre una vulneració de la llibertat. Els poders públics i, en particular, els mecanismes de Protecció Civil, han de tenir algun sistema per avisar la població que hi ha una fuita química. Si això es considera una vulneració de la llibertat, interpreto que tenim un concepte de la llibertat considerablement diferent", ha sentenciat el conseller.

El conseller s'ha desmarcat de les crítiques que va rebre l'avís d'emergències que es van enviar als dispositius que hi havia a Madrid durant la DANA

Entrevista al conseller d'Interior Joan Ignasi Elena

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena defensa que els botellots "s'han d'endreçar" amb la col·laboració de les entitats, l'oci nocturn i les administracions

El conseller Joan Ignasi Elena, als estudis de Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la decisió del TSJC d'enviar a judici a Torrent, una mostra més de "repressió" cap a l'independentisme.

10 març 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Sense categoria

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, veu en la represa de la mesa de diàleg un reconeixement del conflicte polític

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

8 juliol 2022

Redacció