En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Jaume Calvera celebra que els combonians tinguin ja el primer superior general africà i que el Papa visiti aquest continent

Els missioners combonians van ser rebuts aquest dijous pel  Papa Francesc al Vaticà, coincidint amb els últims dies del seu Capítol General,una reunió de 67…

2 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Els missioners combonians van ser rebuts aquest dijous pel  Papa Francesc al Vaticà, coincidint amb els últims dies del seu Capítol General,una reunió de 67 religiosos que s'acaba aquest diumenge. El Sant Pare els recordava que "són missioners al servei dels més desprotegits i de l'anunci de l'evangeli". Sobre l'audiència pontifícia, el missioner combonià Jaume Calvera, director de la revista Mundo Negro, ha destacat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, "l'atenció que ha tingut Francesc de rebre els participants en aquest XVIII capítol general, ja en la seva recta final". Aquesta mateixa setmana, els participants tot just elegien, per primer cop en la història, un superior general africà: Tesfaye Tadesse Gebresilasie, fill d'Etiòpia.
Jaume Calvera ha assegurat que "el Papa ha animat els capitulars a seguir amb aquesta empenta d'ajuda als més necessitats". Jaume Calvera, d'altra banda, ha celebrat "que aquests dies s'hagi confirmat que el  Papa visitarà a finals de novembre Kenya, Rwanda i la República Centreafricana, tres països on hi ha presència de combonians", sempre fidels a l'estil i el carisma del seu fundador, sant Daniel Comboni.
A banda de la nova etapa per als combonians a nivell mundial, Jaume Calvera ha recordat la figura de Samuel Benedict Daswa, beatificat al setembre en una celebració que el convertia en el primer sud-africà que puja als altars. Calvera ha recordat així la història d'aquest exemple de vida cristiana i en el món: "A finals de gener de 1990, hi va haver unes grans tempestes a la zona del nord-est de Sud-Àfrica, on vivia Benedict Dashwa, cosa que molts van atribuir a una persona, i volien contractar una mena de bruixot, un endeví, perquè identifiqués qui havia causat els danys, una proposta que ell no va acceptar, perquè considerava que Déu era l'únic que podia provocar les fortes pluges".
El director de la revista Mundo Negro ha afegit que, davant aquesta situació, "Benedict no va voler entrar en aquesta dinàmica, una resposta que va desencadenar una revenja fins que, al febrer, el van aturar a la carretera quan arribava amb el seu cotxe. Es va refugiar en una casa sota amenaça que els captors matessin la senyora que hi vivia, però ell aleshores va voler sortir per salvar la dona i posar la seva vida en mans de Déu, fins que el van matar amb aigua bullint"
Benedict Daswa, que era professor i dirigia l'escola on volien contra la seva voluntat que s'investigués el suposat origen màgic dels fenòmens meterològics, moria assassinat el 2 de febrer. Providencialment, tot just el dia 11, l'endemà del funeral per l'ara beat, era alliberat Nelson Mandela de la presó, cosa que "situa aquells dies en el gran símbol de l'anhel de llibertat i pau que Sud-Àfrica oferia al món", ha recordat Jaume Calvera.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 27'00") tota l'entrevista a Jaume Calvera.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció