En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Jaume Calvera celebra que els combonians tinguin ja el primer superior general africà i que el Papa visiti aquest continent

Els missioners combonians van ser rebuts aquest dijous pel  Papa Francesc al Vaticà, coincidint amb els últims dies del seu Capítol General,una reunió de 67…

2 octubre 2015

Redacció

Comparteix
Els missioners combonians van ser rebuts aquest dijous pel  Papa Francesc al Vaticà, coincidint amb els últims dies del seu Capítol General,una reunió de 67 religiosos que s'acaba aquest diumenge. El Sant Pare els recordava que "són missioners al servei dels més desprotegits i de l'anunci de l'evangeli". Sobre l'audiència pontifícia, el missioner combonià Jaume Calvera, director de la revista Mundo Negro, ha destacat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, "l'atenció que ha tingut Francesc de rebre els participants en aquest XVIII capítol general, ja en la seva recta final". Aquesta mateixa setmana, els participants tot just elegien, per primer cop en la història, un superior general africà: Tesfaye Tadesse Gebresilasie, fill d'Etiòpia.
Jaume Calvera ha assegurat que "el Papa ha animat els capitulars a seguir amb aquesta empenta d'ajuda als més necessitats". Jaume Calvera, d'altra banda, ha celebrat "que aquests dies s'hagi confirmat que el  Papa visitarà a finals de novembre Kenya, Rwanda i la República Centreafricana, tres països on hi ha presència de combonians", sempre fidels a l'estil i el carisma del seu fundador, sant Daniel Comboni.
A banda de la nova etapa per als combonians a nivell mundial, Jaume Calvera ha recordat la figura de Samuel Benedict Daswa, beatificat al setembre en una celebració que el convertia en el primer sud-africà que puja als altars. Calvera ha recordat així la història d'aquest exemple de vida cristiana i en el món: "A finals de gener de 1990, hi va haver unes grans tempestes a la zona del nord-est de Sud-Àfrica, on vivia Benedict Dashwa, cosa que molts van atribuir a una persona, i volien contractar una mena de bruixot, un endeví, perquè identifiqués qui havia causat els danys, una proposta que ell no va acceptar, perquè considerava que Déu era l'únic que podia provocar les fortes pluges".
El director de la revista Mundo Negro ha afegit que, davant aquesta situació, "Benedict no va voler entrar en aquesta dinàmica, una resposta que va desencadenar una revenja fins que, al febrer, el van aturar a la carretera quan arribava amb el seu cotxe. Es va refugiar en una casa sota amenaça que els captors matessin la senyora que hi vivia, però ell aleshores va voler sortir per salvar la dona i posar la seva vida en mans de Déu, fins que el van matar amb aigua bullint"
Benedict Daswa, que era professor i dirigia l'escola on volien contra la seva voluntat que s'investigués el suposat origen màgic dels fenòmens meterològics, moria assassinat el 2 de febrer. Providencialment, tot just el dia 11, l'endemà del funeral per l'ara beat, era alliberat Nelson Mandela de la presó, cosa que "situa aquells dies en el gran símbol de l'anhel de llibertat i pau que Sud-Àfrica oferia al món", ha recordat Jaume Calvera.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 27'00") tota l'entrevista a Jaume Calvera.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció