En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

Jaume Padrós creu que l'Estat s'equivoca si pensa que la pandèmia s'ha acabat i demana més recursos extres per fer-hi front

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor apunta que no es pot invertir més en atenció primària "perquè no hi ha metges per contractar".

9 novembre 2021

Redacció

Comparteix

El doctor i president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, considera que la partida dels pressupostos catalans que s'ha previst destinar a la sanitat "és insuficient, tot i l'esforç del govern per disposar dels màxims recursos". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Padrós ha alertat que si no arriben més diners i no es consoliden en el pressupost, "el 2022 o el 2023 el sistema sanitari català entrarà en fallida". És per això que ha demanat que el govern espanyol destini un any més els 2.000 milions d'euros del fons extraordinari per afrontar la pandèmia. El metge considera que és "un error i seria catastròfic que l'Estat pensi que la pandèmia s'ha acabat".

A més, explica que s'han fet espais nous en molts hospitals de Catalunya i s'han contractat més treballadors, "uns recursos que podrien perillar" si no hi ha més pressupost per a Sanitat. Sobre això, Jaume Padrós, considera que encara queda temps per arreglar aquest pressupost "que queda curt" i espera que en el tràmit parlamentari i en la negociació amb l'Estat s'assoleixi la xifra necessària. Per això, ha demanat "la màxima implicació de tots els partits de l'oposició".

"Si no arriben més diners i no es consoliden als pressupostos, el sistema sanitari català entrarà en fallida"

Mancança de metges

Sobre la proposta que aquests dies feien partits polítics d'invertir més en atenció primària, Jaume Padrós apunta que no es poden contractar més metges en aquest àmbit "perquè no n'hi ha". Padrós lamenta que es presumeix de "tenir un dels sistemes de formació de metges més sòlid del món, però s'estan fabricant els que necessita el país". Sobre això, ha explicat que durant una dècada "la majoria de metges que s'incorporen són extracomunitaris", amb la complicació que en molts casos no han passat el cribratge que han passat els metges formats a casa nostra.

Per acabar, en aquesta mateixa entrevista a Ràdio Estel, el doctor Padrós ha fet una crida a la població vulnerable i al personal sanitari a vacunar-se de la grip perquè "no es compliqui l'hivern amb altres malalties respiratòries" més enllà del coronavirus. "Aquest hivern és clau per veure com afrontem el 2022", ha sentenciat el president del Col·legi de Metges de Barcelona.

Entrevista a Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

La doctora Margarita Arboix, catedràtica de farmacologia, creu que seria bo alliberar les patents de les vacunes contra la Covid-19

L'exrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona i exmembre de l'Agència Europa del Medicament, ha afirmat en el programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "és el moment que Europa posi diners perquè es continuïn fabricant vacunes per enviar-les a països sense capacitat de producció i de manteniment".

22 octubre 2021

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

MEDICINA

Sense categoria

Quique Bassat, investigador a l’Institut de Salut Global de Barcelona: "La vacuna de la malària és la que més s'ha experimentat de la història"

L'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la complexitat de la malària ha provocat que es tardi més temps en desenvolupar-se la vacuna.

7 octubre 2021

Redacció

MEDICINA

RÀDIO ESTEL

Magda Campins, portaveu Hospital Vall d'Hebron: “El passaport Covid és una mesura adequada per controlar la circulació del virus”

Pol Marsà entrevista la doctora Magda Campins per parlar sobre el passaport Covid

16 setembre 2021

Redacció