En directe

Sense distància

ABUSOS SEXUALS

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Jesús Díaz, president de la CONFER, sobre l'enquesta a l'informe del Defensor del Poble: "Ha de ser matisada, i l'extrapolació realitzada per alguns mitjans és gratuïta"

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Díaz creu que el dany produït a les víctimes és "econòmicament irreparable"

30 octubre 2023

Redacció

Comparteix

La Conferència Episcopal Espanyola celebra a partir d'avui una Assemblea Plenària Extraordinària centrada en la qüestió dels abusos sexuals comesos per membres de l'Església, després de la publicació de l'informe presentat pel Defensor del Poble el passat divendres al Congrés dels Diputats. Jesús Díaz, president de la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER), ha coincidit en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel amb el cardenal Omella sobre "l'extrapolació interessada" feta per alguns mitjans de l'enquesta inclosa en l'informe. En ella s'afirma que 440.000 persones han estat víctimes d'abusos a l'Església.

Jesús Díaz, president de la Conferència Espanyola de Religiosos
Jesús Díaz, president de la Conferència Espanyola de Religiosos | CONFER

La CONFER sobre l'enquesta a l'informe del Defensor del Poble

Díaz creu que l'enquesta "ha de ser matisada" i ha avançat que la posaran en mans d'experts "que ens donin una visió més professional". I és que l'extrapolació feta sobre els casos d'abusos possibles "no ens convenç en absolut als religiosos". El responsable de la CONFER afegeix que s'ha fet "d'una manera excessivament gratuïta" i, sentencia, "que ens sembla difícil d'assumir".

"Posarem l'enquesta en mans d'experts que ens donin una visió més professional"

Jesús Díaz, però, ha dit que l'informe els ajuda a "afrontar una realitat que s'ha produït" i ha posat l'Església a disposició de les víctimes afirmant que hi ha "una voluntat expressa de l'església espanyola per a abordar aquesta realitat i evitar que en el futur aquestes qüestions es tornin a repetir".

Díaz ha dit que la dels abusos és una realitat present al conjunt de la societat i de l'Església i que "no podem negar-la. Hem d'acceptar-la i rebre a les víctimes que han patit i continuen patint". A més, ha recordat que l'evangeli recull l'ajut de l'església a les persones que pateixen "una ferida humana i espiritual".


"La dels abusos és una realitat present al conjunt de la societat i de l'Església que no podem negar"

Sobre la reparació a les víctimes, el president de la CONFER ha recordat que les diòcesis han atès sempre la demanda d'ajut psicològic, però també creu que escoltar a les persones que han patit abusos "no és suficient". Preguntat per la via econòmica, Díaz advocaria per uns criteris objectius malgrat que el dany produït és "econòmicament irreparable". Ha manifestat que l'informe no és un punt final i que cal prendre'l com a base per a anar complementant-lo i seguir "millorant i aprenent".

Entrevista a Jesús Díaz, president de la Conferència Espanyola de Religiosos

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'Arquebisbat de Barcelona inicia una formació de protecció de menors a tots els seus sacerdots

David Abadías a Ràdio Estel, durant l'entrevista que li ha fet Toni Hervàs, el director de l'emissora

En una entrevista a Ràdio Estel, el bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, assegura que l'Església té la responsabilitat d'evitar que els abusos sexuals es tornin a repetir

27 octubre 2023

Redacció

Sense categoria

"Al meu fill li van robar la fe"

Una imatge d''Amén. Francisco responde', el documental de Disney+ en què va participar Juan, el fill de Juan Cuatrecases',

Juan Cuatrecases, pare d'una víctima d'abús sexual en una escola de l'Opus Dei, valora l'informe del Defensor del Poble lliurat al Congrés dels Diputats

27 octubre 2023

Redacció