En directe

Fórmula Estel

RELIGIÓ

"Les trobades entre la Conferència Episcopal i Fèlix Bolaños, ministre de presidència, no sempre han transcorregut per camins molt còmodes"

Josetxo Vera, membre de l'equip sinodal de la Conferència Episcopal Espanyola, ha recordat que les trobades entre la Conferència Episcopal i Bolaños també han estat freqüents tot i que "no sempre han transcorregut per camins molt còmodes i, a vegades, hi ha hagut incomoditat pel tractament mediàtic o filtracions"

10 juny 2022

Redacció

Comparteix

El membre de l'equip sinodal de la Conferència Episcopal Espanyola ha celebrat, al programa Sense Distància de Ràdio Estel, que el treball d'escolta i discerniment hagi acollit 220.000 persones, una fita "històrica" a l'Església Espanyola i assegura que "el temps del Sínode ha revolucionat l'Església a Espanya.


Josetxo Vera, membre de l'equip sinodal de la Conferència Episcopal Espanyola, ha considerat que el temps de Sínode, que va arrencar l'octubre del 2021 "ha revolucionat l'Església a Espanya". El també director de comunicació ha explicat, en una entrevista al Programa Sense Distància, a Ràdio Estel, que durant aquests set mesos de trobades s'ha realitzat un procés "d'escolta, trobada i discerniment". D'aquesta manera, creu Vera, el Sínode ha permès escoltar els qui es troben dins l'Església, però també els qui estan fora per "millorar la manera de ser", un impuls que el Papa Francesc vol donar.

Foto: Religión Confidencial

Aquest dissabte 11 de juny tindrà lloc l'Assemblea final del Sínode que ha acollit més de 200.000 persones, un fet "històric en l'Església Espanyola". Vera ha recordat el Congrés de Laics en què es van involucrar 30.000 persones i que, realment, va ser tot un pas endavant: "Ara estem parlant entre 215.000 i 20.000 persones". A partir de setembre, començarà una segona part del Sínode per continents " per tornar a elaborar un document per oferir a la reflexió del Sínode dels Bisbes, a l'octubre del 2023.

El membre de la Conferència Episcopal també ha parlat sobre la trobada d'aquest dilluns entre el Papa Francesc i el ministre de presidència, Fèlix Bolaños. Josetxo Vera ha recordat que les trobades entre la Conferència Episcopal i Bolaños també han estat freqüents tot i que "no sempre han transcorregut per camins molt còmodes i, a vegades, hi ha hagut incomoditat pel tractament mediàtic o filtracions". En la trobada de dilluns, Vera creu que es debatrà la situació de l'Església a Espanya i on es trobaran punts en comú i de diferència. En tot cas, ha considerat que el diàleg sempre és positiu i que el Papa, "és un Papa del diàleg". Però que, perquè el diàleg sigui fructífer, cal ser "confiables" i poder complir allò que es promet: "és un camí que encara s'ha de recórrer".

Entrevista a Josetxo Vera, membre de l'equip sinodal i director de comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola

0:00 / 0:00

Més actualitat

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que "només una Església lliure és creïble"

El Papa assegura que "només una Església lliure és creïble"

El Papa ha invitat els creients, aquest dimarts, a "experimentar el propi alliberament amb Crist". En l'homilia de la Missa amb motiu de la solemnitat…

29 juny 2021

@IgnasiMiranda

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El Papa anima els bisbes espanyols a seguir amb l'actual feina contra els abusos

A la reunió amb el cardenal Omella i la cúpula de l'episcopat, Francesc ha defensat "la col·laboració amb les investigacions que hi hagi"

7 abril 2022

Redacció