En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

"JuntsXCat vol ser fort a Madrid per dir 'prou' a les represàlies"

Francesc de Dalmases, número 6 per Barcelona de la candidatura de Junts per Catalunya, ha participat aquest dimecres en el quart col·loqui electoral del programa…

24 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc de Dalmases, número 6 per Barcelona de la candidatura de Junts per Catalunya, ha participat aquest dimecres en el quart col·loqui electoral del programa El Mirador, en conversa amb Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona. El dirigent ha explicat que vivim "un enorme moment d'excepcionalitat, sobretot des de l'aplicació del 155, il·legal i il·legítima, i amb mig govern a la presó i mig a l'exili". En aquesta línia, ha valorat de manera especialment positiva "el fet que la gent de l'antiga Convergència i el PDeCAT hagin tingut gran generositat, perquè no és ara un moment de partit, sinó de país, també per a persones". De Dalmases ha resumit la proposta de JuntsXCat assegurant que "vol tenir una veu forta a Madrid per dir 'prou' a judicis, presons i represaliats".
En un altre moment, el candidat ha assegurat que la formació que encapçala "fonamenta la seva proposta política en l'experiència democràtica, que és l'1 d'octubre, i en l'objectiu d'aconseguir que tot sigui possible mentre es faci possible, com deia Nelson Mandela". Ha criticat Pedro Sánchez, perquè "ha dit que no hi haurà autodeterminació ni independència, expressions que recorden a allò que ja deia Mariano Rajoy abans del referèndum, quan assegurava que no hi hauria ni urnes ni paperetes". Francesc de Dalmases ha dit que els de Junts per Catalunya són "els campions mundials del diàleg", i que "segueix amb la mà estesa per resoldre el conflicte a Catalunya, cosa que no va d'un plebiscit sobre Sánchez, que ara diu que 'no' a tot".
Joan-Lluís Pérez Francesch, en alguns dels comentaris i plantejaments al candidat, ha constatat que "no hi ha unitat dins l'independentisme" i que "vivim una situació d'excepcionalitat i manca de normalitat, amb molta crispació i polarització". A partir d'aquí, ha expressat dubtes sobre l'operativitat d'una legislatura "que sembla més enfocada a intentar que no guanyi un tripartit de dretes".
 
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 24 d'abril.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció