En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

La Cambra de Comerç de Barcelona assegura que la Llei d'Igualtat de 2007 no ha assolit els seus objectius

Des del 2010 s'ha estancat en un 12% la xifra de dones en els consells d'administració de les grans empreses a Catalunya

10 juny 2022

Redacció

Comparteix

La presidenta de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Roser Xalabarder, ha assegurat en una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel' que "la Llei d'Igualtat de 2007 no ha aconseguit els seus objectius". Xalabarder ha apuntat que des del 2010, a Catalunya, s'ha estancat la xifra de dones en els consells d'administració de les grans empreses en un 12%.

Per això, ha afegit, "és necessari que Europa exigeixi un 40% de dones als consells d'administració de les grans empreses, perquè fins que la llei no s'imposa, les coses no es porten a terme". Totes les empreses que cotitzen en borsa hauran de complir aquest objectiu d'aquí a quatre anys, el 30 de juny del 2026. D'aquesta manera en queden exemptes les petites i mitjanes empreses amb menys de 250 empleats.

La directora d'una empresa amb una empleada
La directora d'una empresa amb una empleada

"És necessari que Europa exigeixi un 40% de dones als consells d'administració de les grans empreses, perquè fins que la llei no s'emposa, les coses no es porten a terme"

Segons Xalabarder, els objectius de la llei d'igualtat no s'han aconseguit "per la filosofia que hi ha, per la falta de cultura de meritocràcia, per la falta de transparència en els processos de selecció, per falta de conciliació i per no canviar el sistema". La també vicepresidenta tercera de la Cambra de Comerç ha reiterat que "la igualtat va lligada a la qualitat", i que "està comprovat que quan hi ha una dona en el lloc de decisió, hi ha més dones en els consells de direcció i administració, perquè sabem on trobar-les".

"Quan hi ha una dona en el lloc de decisió, hi ha més dones en els consells de direcció i administració, perquè sabem on trobar-les"

Des de l'escola d'igualtat de l'observatori ofereixen ajuda a totes les empreses. Un professorat qualificat imparteix classes presencials on s'exposen casos pràctics i toquen diversos temes: des de com aplicar la llei, a pensar en nous lideratges femenins i noves maneres de funcionar.


Xalabarder ha defensat que "incorporar un pla d'igualtat a les empreses no és un esforç, sinó que és un benefici".

Entrevista a Roser Xalabarder, presidenta de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i vicepresidenta tercera de l'entitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

PIMEC assegura que el conflicte a Ucraïna està provocant una gran crisi alimentària a tot el món

Grans de blat

El president PIMEC Agroalimentària, David Coll, apunta que el principal motiu és que el Mar Negre "no exporta" quan aquest és un dels grans punts de sortida de gra cap a tota la Unió Europea

3 juny 2022

Redacció

ACTUALITAT

La CECOT considera insuficients els 16.000 milions d'euros anunciats pel Govern Espanyol

Antoni Abad, president de CECOT

El president de la patronal insisteix a Ràdio Estel que aquest pla de xoc retorna només una part del que el govern cobra en impostos a la ciutadania

29 març 2022

Redacció