En directe

Cocodril Club

ACTUALITAT

La CECOT considera insuficients els 16.000 milions d'euros anunciats pel Govern Espanyol

El president de la patronal insisteix a Ràdio Estel que aquest pla de xoc retorna només una part del que el govern cobra en impostos a la ciutadania

29 març 2022

Redacció

Comparteix

L'esclat de la guerra d'Ucraïna ha fet desfermar un augment sense precedents del cost de l'energia, amb uns preus que darrerament ja havien tocat sostre, però que aquest mes de març ha fet miques els antics rècords establerts.

Un episodi que està impactant en les butxaques de totes les cases i també en les de les empreses. Per aquest motiu, el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una rebaixa del preu dels carburants de 20 cèntims per litre per tothom i no només pels transportistes.

Antoni Abad, president de CECOT
Antoni Abad, el president de la patronal CECOT


Segons el president de la CECOT, Antoni Abad, aquesta rebaixa del preu de la benzina hauria de ser només per als transportistes perquè per baixar costos, cal una rebaixa que impacti i faci baixar l'IPC.


Abad també ha exposat que "el govern reacciona tard, sense tenir convenciment i sense haver treballat un pla de xoc pel qual el sector estava disposat a fer-ho des de l'any 2021". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la patronal multisectorial que promou i defensa els interessos de les empreses catalanes considera que les decisions del govern s'haurien d'haver pres conjuntantament amb les empreses, ja que és un sector a qui les mesures els afecten directament. "La política i les empreses han d'anar juntes per poder prendre decisions pràctiques i operatives per tothom", ha afegit.

"Sembla que la Moncloa faci un esforç per ajudar-nos i no és així, el govern no dona, sinó que retorna"

Sobre les ajudes de 16.000 milions d'euros anunciades pel govern espanyol per fer front als efectes de la crisi energètica i les conseqüències de la guerra d'Ucraïna, Abad ha insistit en què és una xifra força baixa i ha puntualitzat que "sembla que la Moncloa faci un esforç per ajudar-nos i no és així, el govern no dona, sinó que retorna".

Abad ha conclós que el fet que Barcelona aculli la Copa Amèrica de Vela el 2024 i que existeixi una proposta de candidatura per uns Jocs Olímpics d'Hivern a Catalunya, son dues notícies a celebrar.

Entrevista a Antoni Abad, president de CECOT

0:00 / 0:00

Més actualitat

ALTRES

MEDI AMBIENT

Som Energia calcula que el preu de la llum s'estabilitzarà en els 200 € MW/h durant tot el 2022

El preu de l'energia està desbocat

En una entrevista a Ràdio Estel, el coordinador de la cooperativa al Garraf, Jaume Aliaga, confia que els dirigents europeus arribin a un acord per desvincular el gas de preu de l'electricitat

16 març 2022

Redacció

MOBILITAT

Barcelona obre a les empreses privades els seus punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'empresa BSM, Barcelona de Serveis Municipals, és qui ha adjudicat a 3 empreses la capacitat de poder fer servir la xarxa pública de recàrrega elèctrica de vehicles de la ciutat

10 febrer 2022

Redacció

POLÍTICA

SOCIETAT

Pimec avisa que un acord per apujar el Salari Mínim Interprofessional sense la CEOE és una "molt mala notícia"

Salari Mínim Interprofessional

La vicepresidenta de la patronal, Emma Gumbert, demana el retorn del sistema de control habitual de baixes laborals per evitar el frau, tot i que desconeix si se n'han donat casos

9 febrer 2022

Redacció