En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"La ciutadania ha de tenir canals que ara no existeixen"

Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat amb l’advocada, periodista i politica Beatriz Talegón de la formació del nou Consell Assessor per a l'Impuls…

30 octubre 2018

@OscarLlena

Comparteix
Aquest dimarts a A Primera Hora hem parlat amb l’advocada, periodista i politica Beatriz Talegón de la formació del nou Consell Assessor per a l'Impuls d'un Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent. 
L'advocada ha explicat perquè ha decidit formar part del nou Consell Assessor: “Per aportar una visió intermitja, d’algú que viu fora de Catalunya però estic molt involucrada del què passa aquí, un punt de vista des del Regne, de Madrid, per veure com arriben els missatges”.
Talegón ha  definit així la tasca del nou Consell Assessor: “Tot el que pugui servir per ajudar, aclarir, dialogar, debatir… i arribar a conclusions conjuntes entre la ciutadania. Estem molt acostumats a que les decisions es prenguin en els despatxos i els parlaments però cal articular unes vies de participació que ara són millorables. La ciutadania ha de tenir canals que ara mateix no existeixen”.
Finalment, la política ha aclarit que: “El Consell no redactarà cap tipus de document de caràcter constituent ni constitucional”.

Macrooperació policial
D’altra banda, aquest dimarts també hem parlat de la macrooperació contra el narcotràfic als carrers de Barcelona liderada pel Conseller d’Interior, Miquel Buch i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. N’hem parlat amb  l’expert policial Cesar Biosca. 
Biosca ha explicat el que es va aconseguir amb la macrooperació policial: "La finalitat d'aquesta macroperació ha arribat a reventar 40 pisos i registrar-los. 26 eren narcopisos. Ha estat un clan important als dominicans, dels més actius a El Raval. La intenció del jutge instructor  és que no es tornin a obrir. Ha fet un precinte global”. Ha afegit que: “Són 40 entrades i registres, no se sap què es trobarà. Cal tenir en compte els antecedents de violència del clan dels dominicans”.
Finalment, Biosca ha aclarit que: “Aquesta macroperació no solucionarà el problema dels drogadictes, traficants i víctimes. A partir de l'1 de novembre no tindrà cap sentit reventar pisos si no es garanteix la seguretat als carrers”.

Ningú dormint al carrer
Com cada dimarts ens ha visitat Ferran Busquets, director de la  Fundació Arrels per parlar sobre el sensellarisme i el fred. 
El director de la fundació ha parlat sobre la situació en la que viuen els sensellar durant l’hivern: "S'està gestionant a mínims: hi ha pocs dispostius, i els sensellar tenen poques opcions. En el fred la salut perilla d'una forma més exagerada".  Busquets també ha animat a col·laborar-hi socialment: “Qualsevol iniciativa social, per molt absurda que pugui semblar, és molt positiva”.
Pots tornar a escoltar A Primera Hora

Més actualitat

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022