En directe

Laudes

ESCOLES

Els professors en vaga diuen que avançar quatre dies el curs no els permet preparar-lo bé i demanen la dimissió de Cambray

Marc Vilanova, director de l'institut Vilatzara de Vilassar de Mar, ha manifestat a Ràdio Estel que "el problema de fons és la manca d'atenció al professorat per part del departament d'Educació"

15 març 2022

Redacció

Comparteix

Entenem que a les famílies els hi pugui costar comprendre les dificultats que hi ha al darrere d'avançar quatre dies el calendari escolar, però aquests dies ens permeten prendre unes decisions que no es poden avançar al juliol si no canvia res". Així de contundent ha estat el director de l'institut públic Vilatzara de Vilassar de Mar, Marc Vilanova, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', davant la vaga de cinc dies convocada pels sindicats de docents que ha començat aquest matí.

Comença la vaga d'educació
Una imatge que deixa la primera jornada de la vaga d'educació de 5 dies

Vilanova ha detallat que "un 25% de la plantilla no arriba fins al setembre", i que, per tant, "és molt complicat planificar un curs escolar sense aquesta part del claustre". Aquest 25% forma part del col·lectiu de professors no fixes que fins a principis de setembre no els hi adjudiquen les places als centres d'educació. Avançar el calendari escolar, ha explicat, implica "organitzar un curs sense saber amb quines cares visibles contaràs".

"El departament d'Educació ha anat incrementant les demandes i aquestes mai han anat acompanyades de recursos"

El director de l'institut Vilatzara ha manifestat a Ràdio Estel que "el problema de fons és no escoltar la comunitat educativa". A més, ha afegit que "el departament d'Educació ha anat incrementant les demandes i aquestes mai han anat acompanyades de recursos". Marc Vilanova ha apuntat que "l'avançament del curs escolar i el canvi en el currículum de secundària han estat els dos grans elements que han fet vessar el got, però que en el fons són un cúmul de circumstàncies que passen per no sentir-se atesos ni considerats".

Sobre la vaga en contra del 25% de castellà
A finals d'aquest mes de març el govern hauria de contar com comença a aplicar la sentència del 25% de castellà a les aules, tot i que el director de l'institut públic Vilatzara ha manifestat que "encara no han rebut cap resposta escrita de com es farà la immersió lingüística". Marc Vilanova ha exposat que se senten desemparats.

Entrevista a Marc Vilanova, director de l'institut Vilatzara de Vilassar de Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESCOLES

55 professors agredits per familiars dels seus alumnes als darrers 4 anys

Són dades oficials que us avança Ràdio Estel i que disten molt de les 8 denúncies de les quals tenen constància els Mossos d'Esquadra

16 febrer 2022

Redacció

ESCOLES

Sindicats educatius plantegen mobilitzacions contra l'avançament del curs

Un aula

Les escoles concertades garantiran l'atenció als alumnes fins a les 5 de la tarda durant el setembre

11 febrer 2022

Redacció

COVID

ESCOLES

USTEC critica la tornada presencial a les aules amb el protocol actual

En una entrevista al Matí a Ràdio Estel, la portaveu nacional, Iolanda Segura, preveu que sortiran més sentències sobre el castellà a les escoles i demana a la Generalitat blindar la immersió lingüística.

5 gener 2022

Redacció