En directe

La Caravana

POLÍTICA

"La deliberació del Suprem sobre el procés donarà sorpreses"

Lluís Batlló, advocat penalista, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Núria Sastre, advocada de Justícia i Pau, han…

28 juny 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Batlló, advocat penalista, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Núria Sastre, advocada de Justícia i Pau, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, tot el procés judicial a un grup de dirigents independentistes, un recorregut que viu el compte enrere cap a la sentència del Tribunal Suprem, un cop acabada la vista oral, que ha durat 4 mesos. Batlló ha pronosticat que "hi haurà alguna sorpresa després de la deliberació del Tribunal Suprem, perquè alguna cosa va passar, el setembre i l'octubre de 2017, i perquè dictarà una sentència que no agradarà al sector independentista però encara menys al contrari". En aquesta línia, ha comentat que "el recurs al dret a l'última paraula va fer que molts diguessin que ho tornarien a fer, cosa que és dolenta des del punt de vista estricta de la defensa".

Núria Sastre, per la seva banda, s'ha mostrat "pessimista de cara a la sentència, com es veu en el fet que els acusats estan tan convençuts que rebran condemna injustament que van optar per fer una intervenció final simbòlica i patriòtica com si estiguessin a punt d'afusellar-los". Pérez Francesch ha lamentat que "això és com un pessebre en el qual molts ciutadans no hi voldrien ser, perquè l'exercici de determinats drets ja han tingut les seves sancions en declarar-se nul tot el que es va produir, motiu pel qual no cal que hi hagi tanta repressió". D'altra banda, el professor ha lamentat que "no es pot enfocar aquest judici com una cosa normal, perquè la situació és excepcional, en haver-hi una qüestió política pel mig".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 28 de juny.

La situació de presó preventiva es manté, tot i que els 9 acusats han pogut tornar a centres penitenciaris de Catalunya. El judici, en qualsevol cas, requereix una anàlisi completa després que s’hagin conegut detalladament tots els seus moments i les seves fases. Serà important tenir present, d’altra banda, la incidència política de la situació processal, amb delictes greus dels quals s’acusa els 9 dirigents independentistes, en el moment polític: la investidura de Pedro Sánchez, la constitució del Parlament Europeu dimarts vinent, la gestió dels nous ajuntaments i sobretot la vida política a Catalunya, amb la incògnita sobre una possible convocatòria d’eleccions al Parlament després de la sentència del Suprem.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023