En directe

Sense distància

POLÍTICA

"La denúncia de l'espionatge a Torrent i Maragall és necessària"

El politòleg i advocat Ton Verdeny ha assegurat aquest dimecres que "la denúncia de l'espionatge a través del telèfon mòbil a Roger Torrent i Ernest…

15 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El politòleg i advocat Ton Verdeny ha assegurat aquest dimecres que "la denúncia de l'espionatge a través del telèfon mòbil a Roger Torrent i Ernest Maragall pot ser un instrument almenys necessari, perquè els ciutadans necessitem conservar aquest mínim d'Estat de dret arribant on calgui". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha lamentat que "aquesta notícia, que és greu i no es pot normalitzar, s'ha produït massa vegades a Espanya, país on es va haver de reformar ja ràpidament el 2008 la Llei d'Enjudiciament Criminal, arran dels atemptats de l'11-M, per deixar enrere el projecte anomenat Sitel, que permetia geolocalitzar i escoltar converses". En aquest context, Verdeny ha conclòs que "s'han donat casos a Espanya d'utilització indeguda de les intervencions en les comunicacions per part del govern".
En un altre moment, el politòleg ha aclarit que "és creïble que el govern espanyol digui ara que no sabia res d'aquest espionatge perquè, en realitat, sovint hi ha pràctiques que no controla". Ton Verdeny ha assegurat que aquestes pràctiques "són inacceptables en una democràcia, tot i que els estats les han realitzades, com és el cas de França, que és exemple de democràcia". En aquest sentit, ha volgut establir clarament "la diferència entre els casos en què aquestes pràctiques les autoritza un jutge, que les ha de supervisar i amb un control regular". Verdeny ha dit finalment que "no hi haurà conseqüències polítiques a curt termini, com s'ha vist en la resposta de Roger Torrent, que ha apuntat aquest dimecres, en una entreviata a RAC1, que cal mirar endavant i passar pàgina".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 15 de juliol.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció