En directe

Fórmula Estel

COMUNICACIÓ

“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc”

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del…

28 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del curs i els analitza profundament. D’aquestamanera, a través d’un comunicat que es pot consultar a la pàgina web cristianismeijusticia.net,l’entitat ha expressat les seves valoracions i les preocupacions sorgides apartir dels fets del 2018.

El text, titulat “Núvols foscos... però el sol nodesapareix”, se centra principalment a alertar de l’augment de l’autoritarismearreu del món, que com explica ha “ofegat l’esperança d’un progrés en lahumanització de les nostres societats”. Segons el centre, a causa d’esdevenimentscom la crisi econòmica o la proclamació d’Estat Islàmic, s’ha acabat produintun ressorgiment de l’autoritarisme que es va estenent a poc a poc, com s’hademostrat a Espanya amb els resultats de les recents eleccions andaluses. Enaquest context, l’entitat ha aprofitat el comunicat per denunciar tots aquellsque utilitzen el cristianisme com a argument per imposar aquests modelsautoritaris.

L’Església de Francesc

A banda de la preocupació pel retrocés democràtic,el centre també ha fet una reflexió a l’entorn de l’Església liderada pel papaFrancesc, que com explica, es veu coberta pels núvols foscos de l’autoritarisme:“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc.”

Aquesta afirmació fa referència a l’extrema dretaeclesial que s’ha mostrat contrària al Papa i al seu intent de retorn a lasenzillesa de l’evangeli. Com ha exposat al text, aquesta situació deconfrontació ha provocat “una lluita entre dos paradigmes religiosos, un quebusca una Església elitista dels purs, i un altre que cerca un Déu evangèlicque és Amor”.

Finalment, després de denunciar l’autoritarismeque avança sense complexos, el centre també destaca diversos signes d’esperançaper creure que es pot revertir la situació, com són la convocatòria del Papa d’unareunió internacional per tractar el tema de la pederàstia, o el paper de ladona en el procés de canvi de la societat i l’Església, que cada vegada és mésprotagonista.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció