En directe

Cocodril Club

COMUNICACIÓ

“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc”

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del…

28 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del curs i els analitza profundament. D’aquestamanera, a través d’un comunicat que es pot consultar a la pàgina web cristianismeijusticia.net,l’entitat ha expressat les seves valoracions i les preocupacions sorgides apartir dels fets del 2018.

El text, titulat “Núvols foscos... però el sol nodesapareix”, se centra principalment a alertar de l’augment de l’autoritarismearreu del món, que com explica ha “ofegat l’esperança d’un progrés en lahumanització de les nostres societats”. Segons el centre, a causa d’esdevenimentscom la crisi econòmica o la proclamació d’Estat Islàmic, s’ha acabat produintun ressorgiment de l’autoritarisme que es va estenent a poc a poc, com s’hademostrat a Espanya amb els resultats de les recents eleccions andaluses. Enaquest context, l’entitat ha aprofitat el comunicat per denunciar tots aquellsque utilitzen el cristianisme com a argument per imposar aquests modelsautoritaris.

L’Església de Francesc

A banda de la preocupació pel retrocés democràtic,el centre també ha fet una reflexió a l’entorn de l’Església liderada pel papaFrancesc, que com explica, es veu coberta pels núvols foscos de l’autoritarisme:“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc.”

Aquesta afirmació fa referència a l’extrema dretaeclesial que s’ha mostrat contrària al Papa i al seu intent de retorn a lasenzillesa de l’evangeli. Com ha exposat al text, aquesta situació deconfrontació ha provocat “una lluita entre dos paradigmes religiosos, un quebusca una Església elitista dels purs, i un altre que cerca un Déu evangèlicque és Amor”.

Finalment, després de denunciar l’autoritarismeque avança sense complexos, el centre també destaca diversos signes d’esperançaper creure que es pot revertir la situació, com són la convocatòria del Papa d’unareunió internacional per tractar el tema de la pederàstia, o el paper de ladona en el procés de canvi de la societat i l’Església, que cada vegada és mésprotagonista.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció