En directe

La Caravana

COMUNICACIÓ

“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc”

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del…

28 desembre 2018

Redacció

Comparteix

Com cada any, a finals de desembre el centre d’estudisde Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) publica una reflexió onrepassa els esdeveniments més destacats del curs i els analitza profundament. D’aquestamanera, a través d’un comunicat que es pot consultar a la pàgina web cristianismeijusticia.net,l’entitat ha expressat les seves valoracions i les preocupacions sorgides apartir dels fets del 2018.

El text, titulat “Núvols foscos... però el sol nodesapareix”, se centra principalment a alertar de l’augment de l’autoritarismearreu del món, que com explica ha “ofegat l’esperança d’un progrés en lahumanització de les nostres societats”. Segons el centre, a causa d’esdevenimentscom la crisi econòmica o la proclamació d’Estat Islàmic, s’ha acabat produintun ressorgiment de l’autoritarisme que es va estenent a poc a poc, com s’hademostrat a Espanya amb els resultats de les recents eleccions andaluses. Enaquest context, l’entitat ha aprofitat el comunicat per denunciar tots aquellsque utilitzen el cristianisme com a argument per imposar aquests modelsautoritaris.

L’Església de Francesc

A banda de la preocupació pel retrocés democràtic,el centre també ha fet una reflexió a l’entorn de l’Església liderada pel papaFrancesc, que com explica, es veu coberta pels núvols foscos de l’autoritarisme:“La dreta eclesial i la dreta econòmica s’han aliat per fer caure Francesc.”

Aquesta afirmació fa referència a l’extrema dretaeclesial que s’ha mostrat contrària al Papa i al seu intent de retorn a lasenzillesa de l’evangeli. Com ha exposat al text, aquesta situació deconfrontació ha provocat “una lluita entre dos paradigmes religiosos, un quebusca una Església elitista dels purs, i un altre que cerca un Déu evangèlicque és Amor”.

Finalment, després de denunciar l’autoritarismeque avança sense complexos, el centre també destaca diversos signes d’esperançaper creure que es pot revertir la situació, com són la convocatòria del Papa d’unareunió internacional per tractar el tema de la pederàstia, o el paper de ladona en el procés de canvi de la societat i l’Església, que cada vegada és mésprotagonista.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció