En directe

Escola de família

MEDI AMBIENT

"La Generalitat ens va denegar la subvenció que havíem sol·licitat"

L'Alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs, remarca que les despeses que van presentar per l'incendi del 17 de juliol del 2022 "no són justificables"

18 juliol 2023

Redacció

Comparteix
Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz
Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park l'any 2022. / Sílvia Muñoz

L'ajuntament del Pont de Vilomara, al Bages, alerta que, un any després de l'incendi que va cremar més de 1.700 hectàrees de bosc i una trentena de cases de River Park, no ha rebut l'ajuda necessària per part d'administracions com la Generalitat o algunes asseguradores.

"La Generalitat ens va denegar la subvenció que havíem sol·licitat"

L'alcalde del municipi, Enric Campàs, assegura en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que s'han sentit sols tot aquest temps. "Els dies de l'incendi tot eren bones voluntats, però, malauradament, a l'hora de la veritat, no ha estat així", ha lamentat.

"Els dies de l'incendi tot eren bones voluntats, però, malauradament, a l'hora de la veritat, no ha estat així"

En aquest sentit, el batlle ha carregat durament contra la Generalitat perquè, segons ha apuntat, l'administració catalana va denegar la subvenció sol·licitada per revertir els efectes d'aquest greu incendi. "Els criteris són bastant restrictius perquè només es contempla un seguit de despeses. La Generalitat considera que les que vam presentar no són justificables i per això ens revoquen tota la subvenció, perquè no s'arriba al percentatge que creuen que és necessari".

MANCA DE SUPORTS

A més, Campàs ha afegit que hi ha moltes despeses de restitució, mobiliari i tala d'arbres que tenen un cost molt elevat i que són inassumibles pel consistori. D'altra banda, l'alcalde també ha volgut remarcar que van rebre suport tant de la Diputació de Barcelona com de l'Estat. "El Consell de Ministres va aprovar uns ajuts de 79.000 euros pels incendis del Pont de Vilomara i pel de Manresa, però la convocatòria d'aquests ajuts no es va publicar fins la setmana passada", ha detallat.

"El Consell de Ministres va aprovar uns ajuts de 79.000 euros pels incendis del Pont de Vilomara i pel de Manresa, però la convocatòria d'aquests ajuts no es va publicar fins la setmana passada"

Pel que fa a les asseguradores, el batlle del municipi ha reiterat que hi ha veïns que han pogut cobrar part de les destrosses causades per les flames, però n'hi ha d'altres que no. "Al final, els ajuntaments som la porta d'entrada. Som l'administració més propera i per això ens venen a veure. Els mesos posteriors a l'incendi, vam fer acompanyament als veïns i els vam ajudar a reclamar les ajudes, però el cert és que és un problema real, greu i estès a tot el país que els ajuntaments no podem assumir perquè els costos són molt elevats", ha sentenciat Campàs.

Entrevista a Enric Campàs, alcalde del Pont de Vilomara

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

SOCIETAT

L’incendi de Pont de Vilomara arrasa River Park

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

Són una cinqueantena de cases, les afectades d'aquesta urbanització i prop d’una vintena de famílies han perdut l’habitatge per complet. Unes xifres que podrien augmentar els pròxims dies.

20 juliol 2022

Redacció

SOCIETAT

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció