En directe

L'Evangeli del dia

Sense categoria

SOCIETAT

La Generalitat no tindrà recursos suficients per afrontar els desnonaments pendents un cop s'acabi la moratòria

Segons ha pogut saber Ràdio Estel, Drets Socials presentarà aquest setembre una nova convocatòria per qui vulgui aportar habitatges

7 setembre 2022

Redacció

Comparteix

La Generalitat avisa que no tindrà recursos suficients per afrontar els desnonaments que quedin pendents als jutjats catalans un cop s'acabi la moratòria, el 31 de desembre d'aquest any. A hores d'ara ja en son 6.000. Carles Sala, secretari d'habitatge i inclusió de la Generalitat, en declaracions a Ràdio Estel, ha alertat que "això és un tsunami en el moment que finalitzi aquestes pròrrogues, que ens preocupen tant o més que la cua que tenim en aquest moment".

Cartell de la manifestació que entitats en defensa de l'habitatge van convocar el 21 de maig de 2022 a Barcelona
Cartell de la manifestació que entitats en defensa de l'habitatge van convocar el 21 de maig de 2022 a Barcelona. ACN

"Difícilment tindrem recursos i la infraestructura suficients per donar una solució de l'habitatge en el moment que s'aixequi pròrroga a les persones que siguin desnonades, en cas que compleixin els criteris de vulnerabilitat de la mesa d'emergència de la Generalitat".

Carles Sala, secretari d'habitatge i inclusió de la Generalitat.

La pandèmia ha agreujat la situació residencial de les famílies vulnerables a Catalunya. Si el 2019 n'hi havia 1.500 que esperaven un pis d'emergència, actualment la xifra s'aproxima als 2.000, segons Sala. Per pal·liar aquesta situació, el secretari d'habitatge i inclusió de la Generalitat ha avançat als micròfons d'aquesta casa que Drets Socials està ultimant una convocatòria que presentarà aquest setembre per aquells que vulguin aportar un habitatge.

"Els convocants seran uns altres perquè puguin aportar habitatges per tenir la solució perquè, insisteixo, els habitatges no els podem crear d'un dia per l'altre i, per tant, els habitatges els han d'aportar aquells que els tenen", ha matisat Sala.

L'objectiu del Govern és reduir les cues de les meses d'emergència local i de la Generalitat d'una manera més ràpida. El Departament també reclama a l'Estat Espanyol que cedeixi els pisos de la Sareb (la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria) a Catalunya, que són uns 6.000 com a mínim, i que tanqui l'acord per repartir els 30.000 habitatges de grans tenidors i fons d'inversió entre les comunitats autònomes.

AIXÍ HO HA EXPLICAT SÍLVIA MUÑOZ, a 'EL MATÍ A RÀDIO ESTEL'.

NOTÍCIA: La Generalitat no tindrà recursos suficients per afrontar els desnonaments pendents un cop s'acabi la moratòria

0:00 / 0:00

En una entrevista a l''Estel Migdia', l'investigador de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Albert Sales, ha apuntat que per a ells no és una sorpresa perquè "la mesa d'emergències té una llista d'espera llarga des de fa anys. El problema ve de llarg."

A aquesta problemàtica social, l'investigador creu que la solució passa per "utilitzar el parc d'habitatge desocupat, o que estigui en mans de la Sareb per generar més habitatge social" però, alhora, deixa clar que s'ha de lluitar per una extensió de la moratòria.

"Fins i tot ampliant el parc, el que tenim davant és un increment del desnonament per impagament que sembla no tenir solució dins el marc jurídic"

Albert Sales, investigador de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona

Per altra banda, la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, porta temps alertant que hi haurà problemes si no s'aixeca aquesta moratòria i així s'ha reafirmat a l''Estel Migdia'.

"La nostra impotència és veure que amb tant de temps no hi ha una planificació a mitjà i a llarg termini. Es van posant pedaços a mesura que van arribant els problemes."

Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

A més, Alsina afirma que "la pandèmia, la inflació, i el fet que els preus s'hagin disparat, està empitjorant més aquesta situació" i reclama a l'administració que "facin un canvi de rumb en les polítiques socials".

ESCOLTA LES DUES ENTREVISTES A L'ESTEL MIGDIA.

Entrevistes a Albert Sales, investigador de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, i a Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

Lucia Martín, regidora d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona, creu que la moratòria dels desnonaments es renovarà al febrer

Segons una licitació en la qual ha tingut accés Ràdio Estel, Barcelona preveu 3.500 desnonaments el 2022; 2.500 de nous i un miler provinents d’anys anteriors.

26 novembre 2021

Redacció

POLÍTICA

SOCIETAT

Les administracions preveuen més de 7.300 desnonaments a Catalunya el 2022

La Generalitat espera 3.800 llançaments de famílies vulnerables, sense comptar Barcelona, i l'Ajuntament de Barcelona en comptabilitza 3.500 només a la capital catalana.

29 novembre 2021