En directe

Fabricació Pròpia

SOLIDARITAT

"La manca de menjar no és un tema de quantitat, sinó de repartir"

Agustí Viñamata, responsable de Comunicació de Mans Unides a Barcelona, Sílvia Antón, de l'equip de l'Associació Espigoladors, i Carlota Bassols, responsable dels Programes de Lluita contra la…

16 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Agustí Viñamata, responsable de Comunicació de Mans Unides a Barcelona, Sílvia Antón, de l'equip de l'Associació Espigoladors, i Carlota Bassols, responsable dels Programes de Lluita contra la Pobresa de Creu Roja Catalunya, han coincidit aquest dilluns, en el programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "el problema de la manca d'alimentació en una part de la humanitat no és de quantitat, sinó de repartiment". Agustí Viñamata ha comentat que "sovint els preus, per interessos d'empreses o altres, escapa a les possibilitats d'alimentació de molta gent". Sílvia Antón ha denunciat que "sovint els productes es descarten només per qüestions estètiques". Carlota Bassols ha recordat que "l'objectiu és lluitar per no generar la sobreproducció que acaba provocant el malbaratament, i les entitats intenten reconduir-ho en la línia de l'aprofitament".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 d'octubre.

En el Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre) i el Dia Mundial per l’Eradicació de la Pobresa (l’endemà), les entitats de la societat civil recorden que no és una qüestió de recursos, sinó de repartiment i de desigualtats. La tasca de l’Aliança contra la Pobresa, el Banc d’Aliments, Càritas i Mans Unides, entre d’altres.
- El lema “Canviar el futur de la migració; invertir en seguretat alimentària i desenvolupament rural”.
 - El Papa haurà assistit al matí a l’acte oficial del Dia Mundial de l’Alimentació, a Roma, amb els ministres d’Agricultura del G7 i altres representants d’organismes internacionals. El missatge de Francesc.

Algunes dades bàsiques actuals:
- 244 milions de migrants internacionals el 2015, un 40 per cent més que el 2000. El mateix any, 65,3 milions van ser desplaçades de manera forçosa per situacions de conflicte als seus països. I el 2013, 763 milions de persones es van desplaçar internament dins els seus països.
- Una quarta part dels refugiats del món viuen en tres països: Turquia, Líban i Pakistan.
- També el 2015, 19 milions van ser desplaçats internament dins els seus països per desastres naturals.
- Un terç de migrants del món tenen entre 15 i 34 anys, gairebé la meitat són dones.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 d'octubre.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció