En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La sentència posa en perill la convivència i la democràcia"

Diverses entitats cristianes com la Federació de Cristians de Catalunya, Justícia i Pau o la Fundació Joan Maragall han afirmat que la sentència "és un…

14 octubre 2019

Carme Munté Margalef

Comparteix

Diverses entitats cristianes com la Federació de Cristians de Catalunya, Justícia i Pau o la Fundació Joan Maragall han afirmat que la sentència "és un seriós pas endarrere per a la resolució del conflicte polític que afecta Catalunya i posa en perill la convivència i la democràcia". En un comunicat fet públic arran de la sentència del procés, fan una crida "a les institucions polítiques de l'Estat per tal que cerquin una solució jurídica que porti a l'excarceració de les persones injustament condemnades, que permeti afavorir un clima de diàleg per afrontar el conflicte polític existent".

Les entitats cristianes que signen el comunicat es mostren preocupades i decebudes "perquè les reiterades crides al diàleg dels darrers anys no hagin donat cap fruit". Per tot això, reclamen "a totes les institucions i partits polítics que posin fre a la judicialització d'aquesta situació i s'iniciï de manera urgent i immediata un procés multilateral de diàleg polític que permeti avançar cap a una resolució justa, democràtica i duradadora d'aquest conflicte que porti a la concòrdia i la pau social".
Les entitats que signen el comunicat són els Equips de la Pastoral Política i de la Comunicació, l'Escola Pia de Catalunya, la Federació de Cristians de Catalunya, la Fundació Educativa Cor de Maria, la Fundació Educativa Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Vedruna Catalunya Educació, el Grup de Juristes Roda Ventura, el Grup Sant Jordi, Justícia i Pau Catalunya, la Lliga Mare de Déu de Montserrat i el Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció