En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Les benzineres descarten que el preu del combustible arribi als 3 euros el litre

L'Associació d'Empresaris d'Estacions de Servei de Barcelona i Tarragona "descarta" aquesta pujada "per la baixada en picat del preu de barril Brent".

6 juliol 2022

Comparteix

El preu de la benzina està creixent aquestes setmanes a gran velocitat. Ara la benzina i el dièsel ronden, de mitjana, els 2 euros. Davant aquesta situació, aquest dimarts la Confederació Espanyola d'Empresaris del sector de Benzineres alertava que el preu aquest estiu podia arribar als 3 euros.

Des del seu punt de vista, el president de l'Associació d'Empresaris d'Estacions de Servei de Barcelona i Tarragona, Albert Campabadal, ha dit a Ràdio Estel que "descarta" aquesta pujada "per la baixada en picat del preu de barril Brent". En aquest sentit, ha explicat que "avui ha baixat 20 dòlars el preu del barril i això ha fet baixar el preu 3 cèntims el litre de carburant".

Tot i això, ha alterat el panorama, perquè el preu del barril es paga en dòlars i a Europa hi ha una alta inflació de l'euro, cosa que "no ajuda" a una ràpida reducció de preus.

En aquest mateix sentit s'ha expressat l'economista Josep Lladós, quan ha dit, també a Ràdio Estel, que "no es contempla" que els preus arribin als 3 euros per litre aquest estiu. Tampoc s'espera, segons Lladós, que els preus actuals baixin aviat, "perquè el cost de producció de les refineries estan pujant, entre altres coses, per l'increment del dòlar a causa de la pujada de tipus d'interès.

"El descompte de 20 cèntims per litre s'hauria de prorrogar"

Sobre la mesura del govern espanyol de descomptar 20 cèntims per litre, Campabadal creu que "és una bona mesura i evidentment s'havia de prorrogar". Ha criticat, però, que el govern central no hagi facilitat els tràmits reduint 20 cèntims l'impost especial als carburants, perquè això "hauria estalviat molta feina a les benzineres".

Entrevista a ALBERT CAMPABADAL (president Associació Empresaris Estacions Serveis Barcelona i Tarragona), i a l'economista JOSEP LLADÓS_RADIOESTEL

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

L'Ajuntament de Barcelona vol unificar tota l'oferta d'aparcaments amb l'adhesió de pàrquings privats al seu sistema, gestionat amb l'aplicació SMOU

Un pàrquing a Catalunya

Segons ha pogut saber Ràdio Estel, el Gremi de Garatges hi està d'acord i ha donat llum verda a la participació dels seus associats

23 maig 2022

Redacció

ACTUALITAT

El sector del taxi amenaça el Govern de més protestes durant les eleccions municipals si s'imposa el model Ayuso

El portaveu d'Elite Taxi, Tito Álvarez, assegura a Ràdio Estel que les VTC, ara per ara, no obtenen beneficis, però quan es facin amb el monopoli del sector recuperaran tota la inversió inicial

18 maig 2022

Redacció