En directe

La Missa de cada dia

ESCOLES

ESGLÉSIA

RÀDIO ESTEL

L'Església encarrega una auditoria independent sobre abusos a Espanya

El despatx professional Cremades & Calvo Sotelo rebrà les denúncies que s’hi puguin presentar i revisarà els procediments jurídics tendents a sancionar les pràctiques delictives

21 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L'Església ha encarregat una auditoria independent per investigar els abusos a Espanya. Serà el despatx professional Cremades & Calvo Sotelo qui obrirà aquesta via independent per “rebre les denúncies que s’hi puguin presentar, revisarà els procediments jurídics tendents a sancionar les pràctiques delictives i oferirà la seva col·laboració a les autoritats per a ajudar a esclarir els fets i establir un sistema de prevenció que satisfaci les demandes socials sobre aquest tema". Així ho detalla la Conferència Episcopal en un comunicat on explica que el president de l'organisme i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i el president de la firma legal Cremades & Calvo Sotelo, Javier Cremades, compareixeran demà per donar els detalls.

Els últims dies han estat notícia les iniciatives parlamentàries, al Congrés dels Diputats i a la cambra catalana, perquè s’investiguin els abusos en el si de l’Església. També s’ha plantejat la creació d’una comissió independent presidida pel Defensor del Poble, Ángel Gabilondo. Davant de totes aquestes propostes legislatives i de l’àmbit polític, l’Església ha reiterat aquestes últimes setmanes el seu compromís ferm amb l’esclariment de tots els casos, siguin de l’època que siguin i tant si tenen recorregut judicial com si estan prescrits. El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, assegurava a Ràdio Estel, el 2 de febrer passat, que «tot allò que es faci per atendre les víctimes és prioritari», alhora que va admetre que l’Església sempre «ha estat oberta a millorar» els procediments tant com calgui.

Argüello va dir concretament que "en aquest moment, tot allò que fem en prevenció, en formació i en atenció o cura de les víctimes és la qüestió prioritària i sobre la qual hem de seguir aprofundint i millorant el que estem fent fins ara". El portaveu de la Conferència Episcopal també va assegurar que els bisbes, després de parlar recentment amb el govern espanyol, van informar l’executiu de Pedro Sánchez del que s’estava fent contra els abusos i van tenir una resposta molt positiva. Això sí, Luis Argüello va qüestionar les comissions d’investigació, que "són més una plataforma per a l’enfrontament entre els partits polítics que no pas una eina per saber la veritat".

Recupera l'entrevista aquí:

Entrevista a Monsenyor Luis Argüello, secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció