En directe

Fórmula Estel

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

Comparteix

El número 2 de Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig, Lluís Mijoler, ha acusat el govern espanyol de fer propostes per a l'ampliació de l'aeroport del Prat sense visitar la zona. "Jo encara no he vist el ministre Óscar Puente trepitjar el Prat", ha criticat el també alcalde del Prat del Llobregat en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel.

El batlle s'ha referit així a la proposta d'Aena d'allargar la tercera pista, cosa que implica la destrucció natural de la Ricarda. Mijoler ha assegurat que l'executiu espanyol fa "propostes buides de contingut" i no té sentit "una ampliació en un context d'emergència climàtica".

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL
Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En aquest sentit, Mijoler ha defensat un model de turisme que no sigui de baix cost, sinó de més qualitat. "Es parla que Catalunya necessita un aeroport més gran, però les empreses no deixen de venir, oi?", es qüestiona. Recorda que hi ha grans empreses com Caixa Bank o Sabadell que han marxat a València "on l'aeroport no és millor que Barcelona". En tot cas, creu que aquests moviments es deuen a molts altres factors, més enllà de la capacitat de l'aeroport.

"El PSC és soci prioritari, però l'ideal seria un tripartit"

Pel que fa als comicis catalans, Mijoler remarca que el PSC és un soci preferent, però obre la porta a un tripartit a la Generalitat. "Estem a molts espais de governança amb el PSC, que és el soci prioritari, però el més ideal seria un tripartit amb ERC". Mijoler creu que després del procés "que està liquidat" cal veure quina és la Catalunya que ve, tal com marca el seu eslògan, i des d'una perspectiva d'esquerres. Preguntat per les diferències amb els dos partits, el candidat dels Comuns-Sumar pensa que ERC no aposta pel Hard Rock, per exemple. "Es donen per vençuts i així m'ho han fet veure les dirigents d'ERC amb qui he parlat", explica.

Obrir priscines privades com a refugis climàtics

Aquest dimarts, el Govern té previst aprovar omplir les piscines privades si són refugis climàtics i serà decisió dels ajuntaments distingir-les o no. Mijoler ha criticat que aquesta mesura "no pot quedar en el món local". "La pressió es trasllada a qui no té la competència", ha sentenciat el número 2 dels Comuns. Mijoler ha reclamat al Govern que les "mesures siguin clares i concretes".

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Salvador Illa: "La proposta del Govern de modificar el funcionament de les pistes de l'aeroport és inviable"

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat diu a Ràdio Estel que el projecte de l'aeroport no respecta "el compromís de disminuir els danys acústics" que pateixen els veïns de la zona

11 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Clara Ponsatí sobre el nou referèndum d'independència proposat per Aragonès: “És l’enèsim unicorn de la política catalana” 

Clara Ponsatí, el 4 de febrer de 2024, a Ràdio Estel

L'encara eurodiputada ha fundat un nou partit polític independentista, Alhora, i defensa que "l'autodeterminació de Catalunya no és un problema d'encaix, sinó d'alliberació"

2 abril 2024

Redacció