En directe

Estel Migdia

COVID

MEDICINA

Magda Campins demana prendre mesures contra el coronavirus amb la mirada posada a Nadal

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions.

16 novembre 2021

Redacció

Comparteix

En una entrevista a Ràdio Estel, la doctora de la Vall d'Hebron es mostra partidària d'aplicar el certificat de la covid "sobretot en el control d'aeroports".

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions. La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha avisat en una entrevista a Ràdio Estel que "les mesures que s'hagin de prendre s'han de decidir i poder-les aplicar la setmana que ve". Campins creu que s'ha de tenir la vista posada en Nadal i ha alertat que "si anem empitjorant seran unes festes amb restriccions com les de l'any passat". A més, la doctora s'ha mostrat partidària d'aplicar el Certificat Covid en espais on hi hagi aglomeracions de persones i, sobretot, en el control dels aeroports on ha dit que "es fa" però de manera "poc estricta".

En aquest sentit, la també presidenta del Comitè, que assessora el govern en matèria del coronavirus, ha explicat que aquest dijous el grup d'assessors farà arribar a l'executiu un document on es detallen els espais on es recomana l'aplicació d'aquest Certificat Covid. Campins no ha volgut concretar cap lloc "perquè el document encara no està tancat", però ha avançat que "es valoren totes les activitats essencials i no essencials en funció de la situació de risc". Sobre el posterior aval del Tribunal Superior de Justícia a l'ús del Certificat Covid, Magda Campins "no entendria" que no s'avalés la mesura "amb l'actual situació epidemiològica a Europa i aquí".

De cara a les festes de Nadal, la doctora de la Vall d'Hebron, ha reconegut que "és difícil" aplicar el certificat en llocs de molta aglomeració de persones com els centres comercials. "La mesura és poc efectiva si hi ha una cua de 200 persones per validar el certificat", ha dit. Pel que fa a les trobades familiars ha explicat que en aquests moments "encara no estem per fer restriccions com les de l'any passat", però ha insistit en la necessitat de seguir fent "trobades familiars reduïdes" i recomana no trobar-se "amb persones que no estiguin vacunades" si abans no s'han fet una PCR.

"És difícil aplicar el Certificat Covid en llocs de molta aglomeració de persones, com ara els centres comercials"

Precisament sobre la vacunació, la doctora Campins, ha insistit en la necessitat que tot el personal sanitari es vacuni "tot i que el percentatge de vacunats actual és del 93%". Pel que fa a la tercera dosi la gent gran i al col·lectiu de treballadors sanitaris només la recomana "si la incidència segueix augmentant". Així mateix, considera que "no està justificada" la vacunació als menors de dotze anys.

Entrevista a Magda Campins, Investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

Margarita Del Val recomana sotmetre's als test d'antígens durant l'època nadalenca

La viròloga del CSIC insisteix que, amb les compres nadalenques, hi haurà aglomeracions en espais tancats i cal ser cautelosos.

12 novembre 2021

Redacció

MEDICINA

Jaume Padrós creu que l'Estat s'equivoca si pensa que la pandèmia s'ha acabat i demana més recursos extres per fer-hi front

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor apunta que no es pot invertir més en atenció primària "perquè no hi ha metges per contractar".

9 novembre 2021

Redacció