En directe

El rosari

MEDICINA

Margarita Del Val recomana sotmetre's als test d'antígens durant l'època nadalenca

La viròloga del CSIC insisteix que, amb les compres nadalenques, hi haurà aglomeracions en espais tancats i cal ser cautelosos.

12 novembre 2021

Redacció

Comparteix

A Europa, el coronavirus continua causant estralls. En canvi, les xifres de contagi a l'Estat espanyol son baixes. La viròloga del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Margarita del Val, ha apostat en una entrevista a Ràdio Estel pels test d'antígens en les trobades nadalenques. Tot i que encara queda un mes per una de les dates més assenyalades del calendari, la doctora creu que fer-se proves d'automostra seria una bona mesura. "Si hem d'estar durant molta estona en un mateix espai tancat i no hi ha la possibilitat de poder ventilar, els test d'antígens faran que les trobades puguin ser més segures".

Margarita del Val. Europa Press

Pel que fa als brots, Del Val considera que en les últimes setmanes no s'han comès grans errors però això no treu que cal anar molt en compte en els propers dies. "Venen setmanes molt sociables. El Black Friday està a tocar i després hi hauran les compres de Nadal i les reunions familiars i cal ser molt prudents i cautelosos", ha apuntat la viròloga.

Sobre el virus de la grip, la Doctora avisa que "les persones vulnerables que no la van agafar l'any passat, aquest hivern poden arribar a ser més sensibles. Per això cal anar molt en compte perquè el virus continuarà circulant".

"Les persones vulnerables que no van agafar la grip l'any passat, poden arribar a ser més sensibles, aquest hivern"

Entrevista a Margarita del Val, viròloga del CSIC

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Jaume Padrós: “Aquest Nadal no tradicional té més sentit que mai”

Jaume Padrós: “Aquest Nadal no tradicional té més sentit que mai”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest divendres a Radio Estel que “les xifres no són bones”. Les dades…

4 desembre 2020

ACTUALITAT

La doctora Margarita Arboix, catedràtica de farmacologia, creu que seria bo alliberar les patents de les vacunes contra la Covid-19

L'exrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona i exmembre de l'Agència Europa del Medicament, ha afirmat en el programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "és el moment que Europa posi diners perquè es continuïn fabricant vacunes per enviar-les a països sense capacitat de producció i de manteniment".

22 octubre 2021

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

MEDICINA

Sense categoria

Quique Bassat, investigador a l’Institut de Salut Global de Barcelona: "La vacuna de la malària és la que més s'ha experimentat de la història"

L'investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la complexitat de la malària ha provocat que es tardi més temps en desenvolupar-se la vacuna.

7 octubre 2021

Redacció