En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Migra Studium denuncia les vulneracions de drets que pateixen els interns del Centre d’Internament d’Estrangers

LaFundació Migra Studium ha denunciat que al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE)de la Zona Franca de Barcelona s’hi segueixen vulnerant els drets dels interns.Així ho ha…

4 maig 2018

Redacció

Comparteix

LaFundació Migra Studium ha denunciat que al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE)de la Zona Franca de Barcelona s’hi segueixen vulnerant els drets dels interns.Així ho ha fet saber a l’informe anual que elabora la Fundació juntament amb l’Ajuntamentde Barcelona, i que pot fer gràcies a l’experiència viscuda per l’equip devisites al CIE. L’informe d’aquest any està basat en les visites realitzadespels voluntaris durant el 2017, i com els anys anteriors, alerta de nombrosesirregularitats.  

Laprimera d’aquestes irregularitats, com explica l’informe, fa referència a lapresència de menors i persones que pateixen greus problemes de salut i/odiscapacitats. Un 21,15% dels interns declaraven ser menors d’edat, dels qualsnomés tres han estat reconeguts com a tals i han estat posats en llibertat. Amés, entre les persones visitades, els voluntaris n’han trobat 22 que patienmalalties cròniques com epilèpsia o diabetis i que no han pogut continuar ambel tractament a causa del seu internament. Dins d’aquest grup hi ha 9 persones ambgreus problemes psicològics, que segons la Fundació no han pogut rebre l’atencióadequada per manca de personal especialitzat.

Aquestano és la primera vegada que la Fundació Migra Studium alerta de lesvulneracions dels drets dels interns als CIE, i és per això que l’entitat sempres’ha posicionat a favor del tancament d’aquests centres. Tot i això, mentre continuïnoberts, ja ha advertit que seguirà amb la tasca d’acompanyament als interns,per “detectar i prevenir abusos i vulneracions de drets”. L’informe complet espot consultar a la pàgina de la Fundació Migra Studium: www.migrastudium.org.

 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció