En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Nova carta apostòlica del Papa per acostar els creients a la Bíblia

El Papa ha signat aquest dimecres la carta apostòlica Sacrae Scripturae affectus, que vol dir en llatí 'Afecte per la Sagrada Escriptura'. Amb aquest document,…

30 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha signat aquest dimecres la carta apostòlica Sacrae Scripturae affectus, que vol dir en llatí 'Afecte per la Sagrada Escriptura'. Amb aquest document, Francesc vol fomentar que els fidels tinguin més l'amor a la Bíblia. L'escrit es publica quan es compleixen 1.600 anys de la mort de Sant Jeroni, el primer traductor de la Bíblia, reconegut universalment perquè va convertir el seu missatge del llatí utilitzat només per una minoria erudita al llatí vulgar que es parlava al carrer ara fa setze segles (d'aquí ve el nom de 'La vulgata'). Durant l'audiència general i referint-se a Jeroni, el pontífex ha expressat el seu desig que "l'exemple d'aquest gran doctor i pare de l'Església, que va posar la Bíblia al centre de la seva vida, desperti en tothom un renovat amor per la Sagrada Escriptura i el desig de viure en diàleg personal amb la Paraula de Déu". El pontífex va instituir, ara fa uns mesos, el Diumenge de la Paraula de Déu, que l'Església celebra cada tercer diumenge del temps durant l'any i que aquest any va ser el 26 de gener passat.
En la reflexió de l'audiència general d'aquest dimecres, el Sant Pare ha recordat el camí recorregut durant les catequesis d'aquests mesos sobre la manera de guarir el món, que pateix "per un malestar que la pandèmia ha evidenciat i ha accentuat". Des del Pati de Sant Damas del Vaticà, el bisbe de Roma ha comentat que la dignitat i la solidaritat són "vies indispensables per promoure la dignitat humana i el bé comú", sempre des dels principis de la doctrina social de l'Església i sota el guiatge de la fe, l'esperança i la caritat. Igualment ha defensat que es faci aquest camí "optant pels pobres, replantejant l'ús dels béns i tenint cura de la casa comuna". Finalment el Papa ha animat tothom a contemplar i apreciar la bellesa de cada ésser humà i de totes les criatures, "que tenen alguna cosa per dir-nos sobre el Déu creador", perquè "cadascú de nosaltres és estimat i és necessari". Francesc ha conclòs que, així, "podrem contribuir a la nova sanació de les relacions amb els nostres dons i les nostres capacitats".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció