El cardenal Joan-Josep Omella ha revelat aquest diumenge que, "com a arquebisbe de Barcelona i com a president de la Conferència Episcopal Espanyola", ha demanat al govern espanyol reobrir les esglésies per al culte públic. "Estem desitjant tornar a obrir aviat els temples, i he fet ja aquesta petició al govern. Estem treballant-hi", ha explicat durant l'homilia de la Missa a la Catedral, transmesa com cada dia per Ràdio Estel. Després de recordar que "molta gent pregunta quan es podrà tornar a celebrar l’Eucaristia presencialment", el purpurat ha fet una crida a tots els creients perquè "preguin per les nostres autoritats, col·laborin amb elles i tinguin paciència". En aquesta línia, ha conclòs la reflexió assegurant que "estem davant d'un virus amb una gran potència de contagi, i de vegades no sembla que en siguem conscients".
En el mateix context, l'arquebisbe de Barcelona ha comentat que, "com els deixebles d'Emmaús, molts pateixen ara per la pandèmia que vivim, cansats de tant de temps a casa, amb por i angoixa pel que ens espera després; persones desorientades perquè no poden assistir físicament a les eucaristies ni participar en general en els sagraments". Omella ha lamentat que "alguns més desesperats intenten assenyalar els governants o els bisbes com a culpables de la situació", i que hi ha persones que "fins i tot es pregunten on és Déu". En relació amb aquesta set de sagraments que molts cristians expressen, el cardenal ha afirmat que "el Catecisme de l’Església ens recorda que hi ha tres maneres d’entrar a l’Església: baptisme d’aigua (el que ara no es pot celebrar), de sang (el dels màrtirs) i de desig (una alternativa per al moment actual)". Ha aclarit que, "tot i que molts diuen que no és el mateix, i és cert", ha citat Sant Tomàs d'Aquino i la seva definició sobre "la gràcia que ja ens arriba" només amb el desig espiritual de rebre un sagrament com és l'Eucaristia. Finalment, a partir de l'exemple d'un dels moments en què Jesús guareix, el president de l'Episcopat espanyol ha assegurat que, "per a Déu, no existeixen les barreres de la distància o de les portes, perquè ell pot entrar en el cor de tothom". Igualment ha animat els catòlics a "acollir el Senyor, mentrestant, a l’espera que es puguin obrir novament els temples".
En la mateixa predicació d'aquesta Missa, concelebrada pels bisbes auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell i també pel secretari particular Marc Labori, l'arquebisbe de Barcelona ha comentat l'evangeli d'aquest diumenge III de Pasqua, del capítol 24 de Lluc: "Ens presenta els deixebles d'Emmaús aclaparats i colpits, perquè Jesús havia mort a la creu", amb sensació de fracàs i desencís. Joan-Josep Omella ha situat, en el fons del missatge d'aquest fragment tan pasqual, "tres grans remeis: l'escolta atenta de l'Escriptura (de la qual el Senyor parlava a aquells dos deixebles), la participació en l'Eucaristia (perquè Jesús es queda allà i parteix el pa) i la comunitat de germans, amb l'exemple dels qui havien optat per allunyar-se del grup de seguidors de Jesús però tornen a vincular-s'hi". Sobre aquest últim punt, el purpurat ha fet seva una frase del bisbe Sant Cebrià: "No pot tenir Déu com a Pare el qui no té l'Església com a Mare". També s'ha preguntat si, "en els temps de reconstrucció en què ens tocarà treballar de ple, reconeixem l'Església com la nostra família i ajudem els altres a formar-ne part", ja que "l'Església només existeix per evangelitzar". El cardenal ha acabat la seva predicació demanant la protecció de la Mare de Déu de Montserrat, i ha invitat tothom a unir-se a la Vetlla de Santa Maria, que Ràdio Estel transmet aquest mateix diumenge a partir de les 22 hores.
Més actualitat
SOCIETAT
Augmenten un 33% els controls a autobusos i autocars, segons ha pogut saber Ràdio Estel
El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, detalla que en dos anys s’ha invertit la tendència i el 60% dels vehicles compleix la ITV i el 40% té algun incompliment
5 desembre 2024
Redacció, 
SOCIETAT
Els experts alerten de la dificultat de restringir l’accés als mòbils fins als setze anys
El president de SOS Bullying, el psicòleg Ferran Barri, i el vicedegà de Ciberseguretat del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtic de Catalunya, Xavier Rubiralta, veuen complicat que un reial decret solucioni el problema
4 desembre 2024
Redacció,