En directe

La Caravana

COVID

SANITAT

L'ACRA demana a Salut que el pla de contingència en cas d'una nova emergència epidemiològica indiqui com s'ha de treballar i quines haurien de ser les responsabilitats

El director d’estratègia de la patronal de residències, Toni Andreu, celebra que l’ús de la mascareta deixi de ser obligatòria , però insisteix que “el virus continua existint”

6 juliol 2023

Redacció

Comparteix

La mascareta ha deixat de ser obligatòria en centres sanitaris, sociosanitaris, farmàcies i residències de gent gran. Toni Andreu, director d'estratègia de l'ACRA, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, considera aquesta "una nova etapa".

La fi de les mascaretes a les residències

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Andreu, també epidemiòleg, ha valorat la fi de les mascaretes obligatòries a les residències, i ha insistit en el fet que el missatge és "d'absoluta normalitat", però ha remarcat que "s'ha d'aprendre del passat per si, en un futur, torna a haver-hi una pandèmia".

A més, ha explicat que ja fa mesos van demanar a l'Agència de la Salut Pública i a la Direcció General de Planificació un Pla de Preparació de Pandèmies. "Volem saber com s'ha d'actuar de manera immediata quan hi hagi una situació similar, quines haurien de ser les responsabilitats i quines decisions s'haurien de prendre". Els consta que ja s'hi està treballant i que s'està establint un marc conceptual. "S'ha d'aprendre la lliçó després d'haver viscut una experiència tan tràgica i traumàtica per tothom", ha sentenciat.

"S'ha d'aprendre la lliçó després d'haver viscut una experiència tan tràgica i traumàtica per tothom"

El doctor Andreu ha admès que és possible que hi hagi una part dels treballadors sanitaris o famílies que perdin seguretat amb la retirada de la mascareta, però ha recomanat que, "en el moment de notar-nos constipats i ens hàgim de relacionar amb els altres, ens haurem de replantejar posar-nos-la".

Entrevista a Toni Andreu, director d'estratègia de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials

0:00 / 0:00

Més actualitat

SANITAT

Sense categoria

Les residències creuen que la retirada de les mascaretes arribarà abans de Sant Joan

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, ha recordat que les residències ja fa temps que demanen que s’acabi l’obligació de portar-les i que ara és el moment de prendre la decisió

25 abril 2023

Redacció

COVID

Robert Güerri: "Als hospitals catalans ja hi ha més casos de grip que de Covid"

Com a cap de secció del servei de malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, el doctor Güerri és partidari de mantenir la mascareta als centres de salut.

11 març 2022

Redacció

COVID

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció