En directe

Completes

SOCIETAT

"Potenciar l'habitatge de lloguer és bo per a la justícia social"

El portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías, i els economistes Josep-Lluís Masriera i Josep Vila Abelló, membres del Grup Sènior del Col•legi…

18 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Carlos Macías, i els economistes Josep-Lluís Masriera i Josep Vila Abelló, membres del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, han coincidit aquest dijous en la idea que "potenciar l'habitatge de lloguer és bo per a la justícia social". Macias ha recordat que "el lloguer a Catalunya va pujar l'any 2016 d'un 12 per cent", el doble que la mitjana espanyola, i ha denunciat que "les polítiques d'habitatge representen un 0,02 per cent del Producte Interior Brut a Catalunya i un 0,2 al conjunt de l'Estat". En aquest sentit, ha posat l'exemple d'Estocolm, on 4 de cada 10 ciutadans viuen de lloguer perquè "hi ha polítiques públiques que l'estimulen" amb sentit de justícia.
Masriera, per la seva banda, ha criticat el govern municipal d'Ada Colau a Barcelona perquè, segons ell, "ha incomplert clarament el seu compromís de construir habitatge social". També ha denunciat que "no es permeti als inversors promoure pisos de lloguer com si tots fossin especuladors".Vila Abelló ha comentat que "caldria trobar mecanismes perquè no hi hagués tants pisos buits, com passa per exemple al Camp de Tarragona amb l'habitatge turístic, i evitar situacions com les de les rendes antigues que, de cop i volta pugen desorbitadament". Finalment, el portaveu de la PAH ha explicat que "el Consell General del Poder Judicial ha estat fins ara opac amb les informacions sobre desnonaments, tot i que ara comencem a saber que més de la meitat d'aquestes mesures són  per impagament de lloguer i no pas d'hipoteca". Els tres membres de la taula han valorat positivament el naixement d'un sindicat de llogaters a Catalunya.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 18 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció