En directe

El diumenge a Montserrat

POLÍTICA

"El PP s'està posant de cantó quan es planteja l'abstenció a la moció de censura de VOX"

Joan Mena considera que la ultradreta no és capaç de generar cap alternativa, una demostració que estan fora de la realitat

22 març 2023

Redacció

Comparteix

La segona jornada de debat de la moció de censura al Congrés dels Diputats està marcada pel discurs del Partit Popular, que ha de defensar la seva abstenció. La portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, assegura que han pres aquesta decisió per respecte a la figura de Ramon Tamames, però que l'alternativa que necessita Espanya no és ell.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Joan Mena ha criticat que el Partit Popular "no hagi entomat la situació, s'hagi posat de cantó i, fins i tot, s'hagi plantejat abstenir-se'n amb una moció que no té cap mena de projecte pel país". El portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés ha afegit que el discurs de Tamames, que ha qualificat de peça important en el "circ" que ha organitzat la ultradreta, està "fora de la realitat" perquè no té paraula ni preocupació pels problemes reals de la ciutadania. "No té cap projecte per pal·liar les conseqüències d'una crisi sanitària en l'àmbit mundial, ni per les de la guerra a Ucraïna ni per una crisi energètica que s'arrossega des de fa molt de temps".

Ramón Tamames i Santiago Abascal, en un escó del Congrés dels Diputats
El candidat de VOX a la presidència del govern espanyol, Ramón Tamames, amb el líder de la formació d'ultradereta, Santiago Abascal, el primer dia de la moció de censura a Pedro Sánchez | ACN

"No té cap projecte per pal·liar les conseqüències d'una crisi sanitària en l'àmbit mundial, ni per les de la guerra a Ucraïna ni per una crisi energètica que s'arrossega des de fa molt de temps"

Suport a la coalició
D'altra banda, el portaveu de Catalunya en Comú ha defensat que s'han de normalitzar les diferències que hi ha entre el projecte polític del grup socialista i d'Unides Podem o En Comú Podem. "Són dues formacions polítiques diferents que han estat capaces de posar-se d'acord amb un programa de govern que s'està complint amb un percentatge elevat" ha dit Mena. A més, ha reconegut que, en els últims dies, totes dues formacions han tingut desavinences que, possiblement, es repetiran en el futur per alguns temes concrets, però que "això no significa que hi hagi cap tipus de crisi en el govern de coalició".

"L'ombra de la corrupció" a Sabadell

Com a alcaldable de Sabadell d'En Comú Podem, Joan Mena també s'ha referit a l'expulsió del tinent de l'alcaldessa de la cocapital del Vallès Occidental, Jesús Rodríguez. Mena ha afirmat que segueix el cas amb "molt d'interès i molta preocupació". El candidat ha dit que "a Sabadell hi ha hagut durant molt de temps l'ombra de la sospita i de la corrupció amb el cas Mercuri i, per aquesta raó, hem demanat a l'alcaldessa Marta Farrés i al tercer tinent que, si tenen algun tipus d'informació o algun indici d'irregularitat, es posin en mans de la justícia". Mena ha demanat de forma clara i contundent que regni la transparència i que es faci de forma rigorosa deixant de banda les xarxes socials.

Entrevista a Joan Mena

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"VOX només busca fer espectacle i denigrar les institucions amb la moció de censura"

José Zaragoza, en el Congreso.

El diputat del PSC José Zaragoza creu que l'abstenció del PP a la moció contra Pedro Sánchez posa "en evidència" que Feijóo "no descarta governar amb VOX"

21 març 2023

Redacció