En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Qui faci front a aquesta situació quasi és un heroi"

Aquest dimarts al programa A Primera Hora ens hem fet ressó dels migrants menors que arriben a Catalunya, després dels incidents a Santa Coloma de Gramanet. N’hem…

13 novembre 2018

@OscarLlena

Comparteix
Aquest dimarts al programa A Primera Hora ens hem fet ressó dels migrants menors que arriben a Catalunya, després dels incidents a Santa Coloma de Gramanet. N’hem pogut parlar amb el director del Comitè Català d'Acollida als Refugiats, Àngel Miret. 
Miret ha definit així la situació d’aquests menors: “És un problema gran el que tenim, el nombre de menors no tutelats ha estat de prop de 2500. Estem parlant de joves de 14-17 anys, i la Generalitat acaba sent el pare i la mare d'aquests joves." En aquest sentit ha afegit què és un problema que es trigarà a solucionar: “És una situació molt complexa, molt complicada, que no serà fàcil solucionar en els propers anys”.
Miret també ha parlat del paper de la Generalitat en aquest aspecte: “La Generalitat està desbordada, no sobrepassada. Qui faci front a aquesta situació quasi bé és un heroi, amb les connotacions ètiques i econòmiques que té aquest fenomen”.
Canvis al poder judicial
Aquest dimarts també hem parlat  dels darrers canvis judicials al nostre país i és que Manuel Marchena, per acord dels dos grans partits del congrés dels diputats, serà el nou president del Consell general del poder judicial en subtitució de Carlos Lesmes i Andrés Martínez Arrieta, considerat de caire més progressista presidirà el tribunal que jutjarà el procés independentista. N’hem parlat de tot plegat amb l’exjutgessa Araceli Aiguaviva. 
L’exjutgessa veu així aquest canvi: “ El pacte entre el PP i el PSOE diu bastant poc del PSOE. Marchena ha actuat amb imparcialitat, absolent gent del PP. No és cap bona notícia. En canvi sí que ho és respecte el judici de l'1 d'octubre. També és una bona notícia que Lesmes no sigui al capdavant".
Aiguaviva no ha passat per alt la situació dels presos polítics: “Tenim unes causes penals que no hi ha delicte. Són presos polítics. Tot plegat és un desastre. Estan jutjats per la seva ideologia, no perquè hagin comès cap delicte”.
Finalment, ha parlat de la resolució judicial de l’1 d’octubre: ”No és de fiar aquesta resolució. Està dins d’aquesta òrbita de presos polítics, dins de moltes irregularitats”.
Ningú Dormint al Carrer
Com cada dimarts també ens ha visitat als estudis de Ràdio Estel el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, per parlar del sensellarisme. Busquets ha parlat de les causes de la mort de les persones sensellar: “Estirant, estirant en les causes, moltes vegades és la pobresa”.
El director d’Arrels ha explicat com funcionen els enterraments d’aquests sensellar: “A Barcelona des de fa uns quants anys hi ha els enterraments de beneficència. Si la persona no pot cobrir-ho, no hi ha cost per a ningú. Si demà faltéssim i ningú vingués al nostre enterrament se’ns posaria la pell de gallina".
Finalment Busquets ha fet referència a l’acte que organitza Arrels aquest dimecres en memòria d’aquests sensesostre: “Posem tots els cors, llegim un manifest, llegim els noms, i hi haurà un recull de frases de voluntaris i professional. Tothom té un dret que és el dret al record. És un acte al carrer, on han viscut aquestes 59 persones”.

Pots escoltar A Primera Hora

Foto: Jose Gonzalo

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció