En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Qui faci front a aquesta situació quasi és un heroi"

Aquest dimarts al programa A Primera Hora ens hem fet ressó dels migrants menors que arriben a Catalunya, després dels incidents a Santa Coloma de Gramanet. N’hem…

13 novembre 2018

@OscarLlena

Comparteix
Aquest dimarts al programa A Primera Hora ens hem fet ressó dels migrants menors que arriben a Catalunya, després dels incidents a Santa Coloma de Gramanet. N’hem pogut parlar amb el director del Comitè Català d'Acollida als Refugiats, Àngel Miret. 
Miret ha definit així la situació d’aquests menors: “És un problema gran el que tenim, el nombre de menors no tutelats ha estat de prop de 2500. Estem parlant de joves de 14-17 anys, i la Generalitat acaba sent el pare i la mare d'aquests joves." En aquest sentit ha afegit què és un problema que es trigarà a solucionar: “És una situació molt complexa, molt complicada, que no serà fàcil solucionar en els propers anys”.
Miret també ha parlat del paper de la Generalitat en aquest aspecte: “La Generalitat està desbordada, no sobrepassada. Qui faci front a aquesta situació quasi bé és un heroi, amb les connotacions ètiques i econòmiques que té aquest fenomen”.
Canvis al poder judicial
Aquest dimarts també hem parlat  dels darrers canvis judicials al nostre país i és que Manuel Marchena, per acord dels dos grans partits del congrés dels diputats, serà el nou president del Consell general del poder judicial en subtitució de Carlos Lesmes i Andrés Martínez Arrieta, considerat de caire més progressista presidirà el tribunal que jutjarà el procés independentista. N’hem parlat de tot plegat amb l’exjutgessa Araceli Aiguaviva. 
L’exjutgessa veu així aquest canvi: “ El pacte entre el PP i el PSOE diu bastant poc del PSOE. Marchena ha actuat amb imparcialitat, absolent gent del PP. No és cap bona notícia. En canvi sí que ho és respecte el judici de l'1 d'octubre. També és una bona notícia que Lesmes no sigui al capdavant".
Aiguaviva no ha passat per alt la situació dels presos polítics: “Tenim unes causes penals que no hi ha delicte. Són presos polítics. Tot plegat és un desastre. Estan jutjats per la seva ideologia, no perquè hagin comès cap delicte”.
Finalment, ha parlat de la resolució judicial de l’1 d’octubre: ”No és de fiar aquesta resolució. Està dins d’aquesta òrbita de presos polítics, dins de moltes irregularitats”.
Ningú Dormint al Carrer
Com cada dimarts també ens ha visitat als estudis de Ràdio Estel el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, per parlar del sensellarisme. Busquets ha parlat de les causes de la mort de les persones sensellar: “Estirant, estirant en les causes, moltes vegades és la pobresa”.
El director d’Arrels ha explicat com funcionen els enterraments d’aquests sensellar: “A Barcelona des de fa uns quants anys hi ha els enterraments de beneficència. Si la persona no pot cobrir-ho, no hi ha cost per a ningú. Si demà faltéssim i ningú vingués al nostre enterrament se’ns posaria la pell de gallina".
Finalment Busquets ha fet referència a l’acte que organitza Arrels aquest dimecres en memòria d’aquests sensesostre: “Posem tots els cors, llegim un manifest, llegim els noms, i hi haurà un recull de frases de voluntaris i professional. Tothom té un dret que és el dret al record. És un acte al carrer, on han viscut aquestes 59 persones”.

Pots escoltar A Primera Hora

Foto: Jose Gonzalo

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024