En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

Raül Romeva: "La llei d'amnistia de qui menys va és de nosaltres"

Raül Romeva, que publica 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte', no dona per feta la llei d'amnistia fins que no la vegi feta

24 novembre 2023

Redacció

Comparteix
L'exconseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, presenta el llibre Idiota! Breu tractat sobre el respecte a Ràdio Estel / Ràdio Estel

"Quan ho vegi fet, podré parlar del que s'ha fet". Això és el que apunta Raül Romeva sobre la tramitació de la llei d'amnistia. "Que estem en un punt en què no havíem estat mai els últims anys és evident", admet, però prefereix no donar-ho per fet perquè ho troba agosarat. L'exconseller d'Afers Exteriors, que ara publica el llibre Idiota! Breu tractat sobre el respecte (Pagès Editors), recorda: "No havíem d'entrar a la presó i vam entrar-hi. Havíem de sortir de seguida, i ens hi vam estar gairebé quatre anys. Les condemnes havien de ser curtes i a mi em van caure dotze anys. Tot el que se suposava que no havia de passar, perquè estem en un estat de dret, va passar"

"No havíem d'entrar a la presó i vam entrar-hi. Havíem de sortir de seguida, i ens hi vam estar gairebé quatre anys. Les condemnes havien de ser curtes i a mi em van caure dotze anys. Tot el que se suposava que no havia de passar, perquè estem en un estat de dret, va passar"

Tot i això, Raül Romeva, reconeix que la tramitació de la llei d'amnistia "és un pas fonamental" i n'és un ferm defensor. "No per la meva situació, sinó per centenars de persones que han anat a la presó. L'amnistia no va de les persones que hem estat a la presó. De fet, de qui menys va és de nosaltres", conclou.

"L'amnistia no va de les persones que hem estat a la presó. De fet, de qui menys va és de nosaltres"

EL PSOE D'ARA, VÍCTIMA

El també economista i doctor en relacions internacionals és conscient de la pressió judicial que envolta aquesta llei i així ho expressa a l'entrevista de 'La Caravana' de Ràdio Estel: "Tenim uns jutges que han decidit carregar-se l'estat de dret. Que uns jutges es manifestin en contra d'una llei, de la qual no han llegit l'esborrany, és fascinant".

Raül Romeva també es pronuncia sobre les manifestacions a Ferraz, davant la seu del PSOE a Madrid: "Hi veiem amenaces directes a la integritat física, amenaces de mort i també de cop d'estat. Tot allò del qual a nosaltres ens han acusat sense cap prova. Mai ningú ha fet res d'això i ens han caigut onze anys de presó". A més, considera que "la diferència entre el PSOE d'abans i el d'ara és que ara ha passat a ser víctima d'aquesta banalització".

"A les manifestacions de Ferraz hi veiem amenaces directes a la integritat física, amenaces de mort i també de cop d'estat. Cap de nosaltres ha fet res d'això i ens han caigut onze anys de presó"

Raül Romeva: "La llei d'amnistia de qui menys va és de nosaltres"

0:00 / 0:00

Més actualitat

TELEVISIÓ

Mónica López: "No s'ha d'anar a El Hormiguero"

Mónica López sobre El Hormiguero

L'actriu explica que es va negar a anar al programa perquè creu que el presentador del programa, Pablo Motos, blanqueja el feixisme

22 juny 2023

Redacció

EDUCACIÓ

Sense categoria

Joaquim Nadal: "Quan apareix un cas d'abús sexual: sanció immediata de caràcter preventiu i apartar el cas del contacte. Cal ser contundent des de l'inici"

El conseller de Recerca i Universitats ha dit a Ràdio Estel que l’administració ha de ser més ràpida i severa davant dels casos d’assetjament perquè si no “els temes es podreixen i es perpetuen”

17 març 2023

Redacció

AUDIOS

Mireia Oriol: "No m'agrada que per a un personatge de trenta anys agafin una actriu que aparenta menys"

Mireia Oriol: "No m'agrada que per a un personatge de trenta anys agafin una actriu que aparenta menys"

Mireia Oriol és la protagonista de la nova sèrie de 3Cat, 'La mirada de la Fiona', una dona que està a punt d'arribar a la trentena

14 novembre 2023