En directe

Fórmula Estel

COVID

MEDICINA

Robert Güerri celebra que no es tregui la mascareta als patis infantils tenint en compte la situació actual

El metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar es mostra favorable de vacunar els infants.

19 novembre 2021

Redacció

Comparteix

L'evolució de la pandèmia fa posar el focus ara en les escoles. Els contagis estan augmentant de forma alarmant entre els més petits. Un col·lectiu que precisament encara ha de vacunar un gran gruix de menors de 12 anys. En els últims 10 dies, els contagis als centres educatius s'han triplicat passant de 700 a gairebé 2.300 persones.

Robert Güerri, metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar de Barcelona, en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', s'ha mostrat a favor "que no es tregui la mascareta als patis infantils, tenint en compte la situació actual".

A més, tot i no defensar les afirmacions taxatives, en el seu parer, sí que s'haurien de vacunar als infants per dos motius. El primer, perquè "es tracta d'un grup de població no vacunada on circula lliurement el virus, i això pot generar variants o mutacions". El segon, perquè "si es genera un reservori on el virus circula lliurement, els nens actuaran de transmissors amb persones del seu voltant, i això pot portar a casos greus, i més tenint en compte que passat un temps després de rebre les dosis, la immunitat es redueix".

Tenint en compte que ara s'acosten les compres massives als centres comercials, el pont de la puríssima i les festes de Nadal, Güerri ha apel·lat a la responsabilitat individual de les persones no vacunades. Ha apuntat que "èticament no es pot obligar ningú a vacunar-se, però això implica que les persones no vacunades han d'entendre que poden ser un risc i no poden estar en igualtat de condicions". Al doctor li sembla proporcional i raonable que "una persona no vacunada no pugui entrar a certs espais tancats". De demanar el certificat Covid per accedir als centres comercials, el doctor ha apuntat que "seria ideal demanar-lo, però que implicaria tancar portes i fer cues, i això, logísticament és molt complicat".

"Si el virus acaba circulant lliurement, els nens actuaran de transmissors amb persones del seu voltant, i això pot portar a casos greus, tenint en compte que passat un temps després de rebre les dosis, la immunitat es redueix"

De la tercera dosi de la vacuna, Güerri ha defensat que es posi a les persones més grans de 60 anys. El doctor ha recordat que passat mig any de l'administració de les dues dosis es produeix una disminució de la immunitat, i que per tant, s'ha d'administrar una tercera dosi de reforç a les persones grans. Robert Güerri també ha defensat l'administració d'una tercera dosi a les presons, tenint en compte que solen ser espais tancats amb persones molt juntes.

Entrevista a Robert Güerri, metge adjunt del servei de malalties infeccioses i coordinador d'hospitalització Covid-19 de l'Hospital del Mar

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

MEDICINA

Magda Campins demana prendre mesures contra el coronavirus amb la mirada posada a Nadal

Davant les actuals dades actuals de la pandèmia, amb un lleuger repunt en la xifra de contagis i d'ingressos als hospitals, la doctora Magda Campins creu que no s'ha d'esperar a tenir una nova onada per començar a aplicar noves restriccions.

16 novembre 2021

Redacció

MEDICINA

Margarita Del Val recomana sotmetre's als test d'antígens durant l'època nadalenca

La viròloga del CSIC insisteix que, amb les compres nadalenques, hi haurà aglomeracions en espais tancats i cal ser cautelosos.

12 novembre 2021

Redacció

ACTUALITAT

La doctora Margarita Arboix, catedràtica de farmacologia, creu que seria bo alliberar les patents de les vacunes contra la Covid-19

L'exrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona i exmembre de l'Agència Europa del Medicament, ha afirmat en el programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "és el moment que Europa posi diners perquè es continuïn fabricant vacunes per enviar-les a països sense capacitat de producció i de manteniment".

22 octubre 2021