En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Salvador Illa, líder del PSC i cap de l'oposició al Parlament: "Pel PSC no era el més còmode signar l'acord de modificació de la llei de política lingüística, però m'interessa mirar endavant i no endarrere."

El primer secretari del PSC creu que d'aquesta manera, els socialistes no haguessin servit bé al país i ha defensat l'acord a quatre bandes signat amb ERC, Comuns i Junts.

5 abril 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa 'Tot anirà bé' de Ràdio Estel, el líder socialista ha explicat que: "pel PSC hauria sigut més senzill que la Generalitat hagués acatat la sentència del 25% del castellà a les aules", però Illa considera que calia arribar a un pacte de consens amb les altres forces i ha animat a Junts a tornar al pacte.

Salvador Illa, primer secretari del PSC, al programa del Tot Anirà Bé del Toni Marín

La guerra a Ucraïna ho canvia tot
Sobre l'actual guerra de Putin a Ucraïna, Illa creu que ho ha canviat tot i que el moment que viu Europa és incert: "Europa continua sent un lloc únic que reuneix tres característiques que no s'han donat altres èpoques o en altres parts del món: llibertat, riquesa i no deixar ningú enrere". Per Illa, tot això, està en risc actualment i ha demanat defensar l'estat del benestar i els valors europeus perquè "no està escrit que si no ho defensem, es podrà mantenir."

"Europa continua sent un lloc únic que reuneix tres característiques que no s'han donat altres èpoques o en altres parts del món: llibertat, riquesa i no deixar ningú enrere"

Amb tot, malgrat les atrocitats de la guerra, el diputat català ha demanat aprofitar la crisi per fer que Catalunya i Espanya esdevinguin el hub energètic més important al sud d'Europa, aprofitant que al Port de Barcelona hi ha una important logística per regasificar gas liquat.

Pendents de la data
Pel que fa a la celebració d'una nova trobada de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, Illa no ha volgut especificar la data, però ha deixat clar que es reunirà "aviat". El socialista ha reconegut que ha d'anar a major ritme; així i tot, ha justificat la dilatació de la taula perquè diferents esdeveniments com la guerra a Ucraïna, han alterat el calendari. També, ha demanat posar en marxa la taula de partits i començar un diàleg "entre catalans".

Procés independentista
Illa creu que amb tot plegat, les prioritats de la societat catalana han anat canviant i que van en sintonia amb la de la resta de societats europees, un fet que implica recuperar l'economia i apostar per la transició energètica, la digitalització i la prosperitat econòmica. El primer secretari del PSC ha tornat a parlar de 'Federalisme' en el marc d'anar totes les comunitats juntes per escoltar-se i construir-se.

De cara al futur
El polític català també ha demanat no caure en la lamentació permanent i fer "política útil" amb diferents acords i subratllant les diferències, amb autoexigència. Illa creu que ara és moment de continuar governant, en clara referència a aquells partits que ha denunciat, ja són en campanya electoral, pensant en les pròximes eleccions municipals de 2023: en aquest sentit, i ha reafirmat el seu "tenim Collboni per estona". El socialista creu que l'actual tinent d'alcaldia, Jaume Collboni és la persona que millor pot liderar l'espai socialista a la ciutat de Barcelona.

ENTREVISTA SALVADOR ILLA, PRIMER SECRETARI DEL PSC

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

"El PSOE s'ha consolidat com el partit hegemònic de l'esquerra"

"El PSOE s'ha consolidat com el partit hegemònic de l'esquerra"

Salvador Aragonès, periodista, Josep Maria Balcells, periodista i exdiputat , i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat.,…

29 abril 2019

@IgnasiMiranda

SOCIETAT

"El PSOE, amb les primàries i el congrés, ha sabut reinventar-se"

"El PSOE

L'exdiputat socialista al Parlament Roberto Labandera, la periodista Teresa Carreras (de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya i del setmanari El Siglo) i el col·laborador…

16 juny 2017

@IgnasiMiranda

POLÍTICA

“La decisió de presentar-me a les eleccions catalanes, la prenc jo”

“La decisió de presentar-me a les eleccions catalanes

La figura de Salvador Illa ha tingut una rellevància molt important durant tot el 2020, especialment amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus. També…

7 gener 2021

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda