En directe

La Caravana

Sense categoria

Santi Rodríguez (PP): "Ja se sap que la nova cap dels Mossos d'Esquadra serà una dona, però ho serà pels mèrits propis o pel fet de ser dona?"

El secretari general del Partit Popular a Catalunya ha dit a Ràdio Estel que la feminització ha estat l'argument que s'ha utilitzat políticament per justificar el cessament del cap dels Mossos d'Esquadra, Josep M. Estela

19 octubre 2022

Redacció

Comparteix
Primer pla de Santi Rodríguez, secretari general del PP Catalunya
Santi Rodríguez, secretari general del PP Catalunya

La crisi a la cúpula dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb el cessament de Josep Maria Estela com a comissari en cap del cos policial, ja que, segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, Estela no compartia l'objectiu de feminitzar el cos. El càrrec l'ocuparà l'actual número dos del cos, Eduard Sallent, però, serà en funcions. Es tracta del sisè canvi en el lideratge del cos policial en cinc anys.

El secretari general del Partit Popular a Catalunya, Santi Rodríguez, ha dit a Ràdio Estel que la feminització ha estat l'argument que s'ha utilitzat políticament per justificar aquesta actuació i, aquesta decisió, va en contra de la imatge del cos dels Mossos d'Esquadra i la feminització. "Si hi ha una nova cap, que ja se sap que serà una dona tant sí com no, quina autoritat tindrà? Assumirà la responsabilitat per ser dona o pels mateixos mèrits? Entenem que l'ha d'assumir pels mèrits perquè si no perjudica la seva pròpia autoritat", ha reiterat Rodríguez al llarg de l'entrevista.

El secretari general del PP a Catalunya ha insistit en el fet que tot i que el comissari en cap era Estela, la relació de la conselleria amb el cos es feia amb el comissari Sallent i no amb Estela. "Em fa l'efecte que el número dos del cos era qui rebia les instruccions directes de la conselleria, i ara que sabem que serà una dona qui sigui la propera cap dels Mossos d'Esquadra ja veurem si qui continua manant és Sallent o no".

"Em fa l'efecte que el número dos del cos era qui rebia les instruccions directes de la conselleria"

Rodríguez ha titllat de "preocupants" les diferents actuacions amb la conselleria amb relació al cos dels Mossos d'Esquadra. "El que sura, després de tot això, és una voluntat de control polític del cos policial quan hauria de tenir una guia estrictament professional", ha apuntat.

D'altra banda, Rodríguez s'ha mostrat convençut que el PSC acabarà aprovant els pressupostos del govern de la Generalitat. "Entre altres coses perquè si això no passa a Catalunya, Pedro Sánchez no podrà aprovar els seus comptes de cara a l'any que ve", ha sentenciat el popular.

Entrevista a Santi Rodríguez, secretari general del PP Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Sense categoria

El sindicat policial USPAC denuncia que als Mossos es manipulen les dades dels delictes comesos

Josep M. Estela, cap dels Mossos d'Esquadra, ha estat cessat

Sobre la destitució de Josep Maria Estela, el portaveu de l'USPAC Albert Palacio creu que és "inassumible" pel cos tenir set caps de la policia en només cinc anys

18 octubre 2022

Redacció

POLÍTICA

Santi Rodríguez, secretari general del PP català: "La salut del partit a casa nostra és bona"

Santi Rodríguez, secretari general del PPC, durant el ple extraordinari en el Parlament de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral el 4 de gener de 2020

El secretari general del Partit Popular Català, l'exdiputat Santi Rodríguez, ha allunyat els fantasmes d'una possible desaparició del partit a Catalunya i assegura que la salut del PP a casa nostra "és bona". Rodríguez ha contestat d'aquesta manera a les reiterades cartes que un dels fundadors del partit a Catalunya, Manuel Milián Mestre, ha enviat a Pablo Casado alertant de la situació preocupant que viu el partit. Rodríguez ho ha dit en una entrevista aquest dimarts al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

18 gener 2022

Redacció