En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Sense categoria

El sindicat policial USPAC denuncia que als Mossos es manipulen les dades dels delictes comesos

Sobre la destitució de Josep Maria Estela, el portaveu de l'USPAC Albert Palacio creu que és "inassumible" pel cos tenir set caps de la policia en només cinc anys

18 octubre 2022

Redacció

Comparteix

El sindicat independent dels Mossos d'Esquadra, l'USPAC, ha denunciat en una entrevista a Ràdio Estel les ingerències polítiques en el dia a dia del cos policial i ha assegurat que es manipulen les dades dels delictes comesos a Catalunya "perquè semblin menys greus". Així ho ha explicat el portaveu d'USPAC, Albert Palacio, que ha posat d'exemple que "molts informes de robatoris violents arriben als comissaris com a furt". D'aquesta manera, explica Palacio, permet al Departament d'Interior dir que "els delictes molt més greus han baixat i que només pugen els furts i danys" en el recompte de dades.

"Molts informes de robatoris violents arriben als comissaris com a furt, per permetre al Departament d'Interior dir que els delictes més greus han baixat en el recompte de dades"

Davant d'això, des d'USPAC insten al departament "a no enganyar" i demanen posar fil a l'agulla de manera urgent per pal·liar el "problema greu de violència i delinqüència que hi ha a Catalunya".

Destitució d'Estela

Sobre la destitució del cap dels Mossos, Josep Maria Estela, per part del conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, des d'USPAC creuen que el motiu del cessament "és polític" i que aquestes pràctiques del departament "donen mala imatge al cos" i demanen "separar la policia de les ingerències polítiques".

"El cesament de Josep Maria Estela és polític"

Després de la destitució d'Estela, el departament ha nomenat a Eduard Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra, un canvi "natural" segons el portaveu del sindicat USPAC Albert Palacio perquè considera "lògic que si es destitueix el número 1 sigui el següent qui agafi el càrrec". Tot i això, Palacio ha demanat "estabilitat i una línia de comandament ferma que duri anys".

Per acabar, el sindicat ha explicat que la desafecció del cos amb la cúpula policial "és total". D'altra banda, critiquen el poc coneixement dels polítics pel que fa a la policia i reclamen que al capdavant d'Interior "hi hagi algun càrrec polític que conegui la pràctica policial".

Entrevista a Albert Palacio, portaveu del sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Sense categoria

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, veu en la represa de la mesa de diàleg un reconeixement del conflicte polític

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

8 juliol 2022

Redacció

ACTUALITAT

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena defensa que els botellots "s'han d'endreçar" amb la col·laboració de les entitats, l'oci nocturn i les administracions

El conseller Joan Ignasi Elena, als estudis de Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la decisió del TSJC d'enviar a judici a Torrent, una mostra més de "repressió" cap a l'independentisme.

10 març 2022

Redacció

POLÍTICA

SOCIETAT

Rosa Gubianes, inspectora dels Mossos, sobre la paritat: "Si no fem res, serà molt difícil poder arribar-hi"

Gubianes, també cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat, considera que s'han d'emprendre accions més enllà de la bona voluntat”

19 gener 2022

Redacció