En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

Comparteix

Manuel Algora és gerent d'un laboratori a tocar de l'edifici a València que va patir un incendi el dijous 22 de febrer. El seu local es troba només a 50 metres de l'immoble, ubicat entre els carrers Maestro Rodrigo i Poeta Rafael Alberti, en el barri Nou Campanar, i ha estat un dels testimonis directes del succés. En una entrevista a Ràdio Estel, Algora ha descrit que l'edifici ara és un "esquelet". Explica que el foc es va propagar en qüestió de minuts. "Va passar d'un pis a l'altre, arribant a la façana del bloc, sumat al fort vent que ahir bufava", lamenta. Només s'han pogut salvar els baixos, on hi ha un concessionari i una botiga d'articles de la llar. "Els baixos són molt alts i, per això, no s'han vist afectats. Tampoc el garatge, que també ha quedat intacte", puntualitza.

"Només s'han pogut salvar els baixos, on hi ha un concessionari i una botiga d'articles de la llar"

"Semblava ben construït, però s'ha demostrat que no"

El gerent del laboratori, que és al carrer Rafael Alberti número 2, detalla que aquest bloc es va construir durant la bombolla immobiliària. "Entre el 2003 i el 2008 a la zona es van fer moltes edificacions, semblaven ben construïdes, però s'ha demostrat que no", lamenta. Els dos blocs, amb més d'un centenar d'habitatges, eren edificis molt emblemàtics del barri.

De moment, l'incendi ha deixat 4 morts i una desena de ferits, però no es tem per la seva vida. Ara per ara, els bombers estan refredant l'edifici per poder entrar a l'interior i buscar les persones desaparegudes, que serien unes 19.

Manuel Algora, testimoni directe de l'incendi de l'edifici a València

0:00 / 0:00

Més actualitat

SOCIETAT

Daniel Gracia, tercer tinent d'alcalde de Badalona: "L'edifici esfondrat va passar les inspeccions tècniques fa unes setmanes"

Imatge de l'esfondrament d'un edifici a Badalona, el 6 de febrer de 2024 | ACN

Gracia explica a Ràdio Estel que les causes de l’accident es coneixeran aquesta setmana, un cop els tècnics municipals facin totes les revisions

7 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

SOCIETAT

L’incendi de Pont de Vilomara arrasa River Park

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

Són una cinqueantena de cases, les afectades d'aquesta urbanització i prop d’una vintena de famílies han perdut l’habitatge per complet. Unes xifres que podrien augmentar els pròxims dies.

20 juliol 2022

Redacció