En directe

El rosari

SOCIETAT

UNICEF Espanya: "Ens estem acostant a una catàstrofe humanitària d'unes dimensions inimaginables"

Lucía Martínez, la tècnica de l'àrea de programes de l'ONG, ha alertat de la situació que viuen els nens a la franja de Gaza

20 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Lucía Martínez, tècnica de l'àrea de programes d'UNICEF, ha alertat de la situació que viuen els nens a la franja de Gaza. Hi falten subministraments i Martínez ha lamentat que "ens estem acostant a una catàstrofe humanitària d'unes dimensions inimaginables".

Nens a Gaza. FOTO: Mohammed Saber | EFE
FOTO: Mohammed Saber | EFE

Martínez ha explicat al programa 'La Caravana' que el material de què disposen dins de la Franja està a punt d'acabar-se i demana l'obertura imminent del corredor humanitari amb Egipte. Pel possible pas s'espera fer arribar l'aigua potable, els aliments i el combustible. L'ONG ha assegurat que ja ho té preparat.

El que més preocupa a UNICEF és la falta d'aigua potable. La tècnica de l'ONG ha explicat que s'ha esgotat a les botigues i l'absència de pastilles potabilitzadores està obligant els ciutadans a veure contaminada o, fins i tot, aigua de mar. Martínez ha recordat que l'organització fa anys que treballa sobre el terreny i compta amb un fons d'emergència amb subministraments bàsics però l'excepcionalitat del conflicte i el tancament de fronteres fa que comenci a escassejar.

Pel que fa a la situació dels infants a Gaza, la membre de l'àrea de programes de l'ONG xifra en més d'un milió els menors afectats per la guerra. De fet, dels 2,2 milions de persones que viuen a la franja, la meitat són nens i nens, que durant els darrers anys han hagut de patir bombardejos. Una circumstància que, segons Martínez, reobre el trauma que pateixen i que des de les escoles intenten gestionar.

Precisament sobre els centres educatius, l'entrevistada ha confirmat el bombardeig d'escoles per part de l'exèrcit israelià. Un en concret ha deixat 12 ferits en un centre de les Nacions Unides. La membre d'UNICEF ha recordat que són estructures protegides pel dret internacional, com els hospitals.

L'ONG agraeix tota mostra de col·laboració, que es pot realitzar a través de la seva pàgina web a Espanya www.unicef.es. Les donacions es poden fer de manera individual i Martínez ha admès que "ens ajudaria molt per a poder posicionar ajuda a la frontera de Rafah i poder atendre la població" tan bon punt s'obri el corredor humanitari.

Entrevista a Lucía Martínez Jiménez (UNICEF)

0:00 / 0:00

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

L'economista Albert Grau: "Si el conflicte entre Israel i Hamàs continua fent pujar el petroli, repercutirà en els consumidors"

L'economista ha explicat als micròfons de Ràdio Estel que l'impacte econòmic d'aquesta guerra tindrà menor afectació que la d'Ucraïna

19 octubre 2023

Redacció

SOCIETAT

Metges Sense Fronteres, sobre l'atac a l'hospital de Gaza: "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres"

Una nena atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023

Mila Font, delegada de Metges sense Fronteres a Catalunya, admet que la situació és molt complicada, però que continuen treballant sobre el terreny

18 octubre 2023

Redacció