En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Xavier Trias: "No serà fàcil pactar amb el PSC perquè Jaume Collboni es resisteix, amb ERC estic encantat"

El guanyador de les eleccions a Barcelona diu a Ràdio Estel que "Maragall no vol un pacte a tres bandes i ho hauré de respectar"

8 juny 2023

Redacció

Comparteix

El guanyador de les eleccions a Barcelona, Xavier Trias, diu que "no serà fàcil pactar amb el PSC perquè Jaume Collboni sembla que té dubtes i es resisteix". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Trias ha assegurat que "està encantat de la vida amb l'actitud negociadora d'Esquerra d'aquests últims dies. Maragall té voluntat de fer funcionar Barcelona". Xavier Trias ha admès que "Maragall sap que hauria de ser un acord a tres bandes per tenir la majoria, cosa que no li fa cap il·lusió i ho entenc". "Al PSC tampoc els hi agrada aquest acord", ha afegit. Ara bé, el guanyador de les eleccions ha detallat que "amb Esquerra és més fàcil arribar a acords que amb altres forces polítiques".

Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, als estudis de Ràdio Estel el 8 de juny de 2023

Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, a Ràdio Estel el 8 de juny de 2023

"A Maragall no li fa cap il·lusió un acord a tres bandes"

Si finalment Trias acaba pactant només amb Esquerra, no arribarà a tenir la majoria absoluta. Conscient d'això, ha dit que "el millor és anar ben acompanyat i aquests dies Esquerra m'està demostrant que hi aniré si faig una cosa amb ells". Preguntat per si prefereix pactar amb Jaume Collboni i tenir 21 regidors –aconseguint la majoria- o bé pactar amb Ernest Maragall i aconseguir-ne només 16, Trias ha assegurat que "no haurà de triar perquè la vida és així de difícil" i ha afegit que "en molts casos se suma el que se suma".

D'altra banda, sobre l'encara alcaldessa de Barcelona Ada Colau, Xavier Trias ha deixat molt clar que "no sap què maquina Colau", però que "ha d'acceptar que ha perdut les eleccions encara que costi perquè el pitjor és acabar fent el ridícul". El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona ha apuntat que "posa en dubte el progrés de Colau perquè ha posat la ciutat en una situació molt difícil i no és el progrés que vol la gent". Trias ha conclòs que "Colau està entusiasmada amb ella mateixa, i les coses no van així".

"No sé què maquina Colau, però ha d'acceptar que ha perdut les eleccions"

Entrevista a Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona

0:00 / 0:00

TAMBÉ TENS DISPONIBLE L'ENTREVISTA A YOUTUBE

Més actualitat

POLÍTICA

Xavier Trias: "Si guanyo a Colau, una de les primeres coses que faré serà tornar a anar a dinar amb ella"

Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona exigeix al Partit Popular que si volen parlar amb ell, primer li han de demanar perdó

26 maig 2023

Redacció

POLÍTICA

Ernest Maragall: "Si soc alcalde de Barcelona, el consistori assumirà el lideratge que li pertoca" 

Ernest Maragall, als estudis de Ràdio Estel

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona ha remarcat que "hi hauria un paper actiu i no d’inhibició ni de renúncia com ara"

24 maig 2023

Redacció