En directe

La Caravana

ACTUALITAT

Amnistia Internacional demana que la Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra pugui actuar d'ofici

La coordinadora d'entitat a Catalunya, Adriana Ribas, demana actualitzar els protocols d'actuació policial per ajustar-los al dret internacional

9 novembre 2022

Redacció

Comparteix

L'endemà de comparèixer a la comissió d'estudi sobre el model policial al Parlament de Catalunya, l'organització en defensa dels drets humans Amnistia Internacional ha proposat que els mecanismes de control intern de la policia pugui actuar per ella mateixa "sense l'autorització prèvia de la direcció general o d'un jutjat".

Efectius dels Mossos d'Esquadra

Adriana Ribas, coordinadora d'Amnistia Internacional a Catalunya, ha explicat en una entrevista a Ràdio Estel que "la màxima autonomia possible d'aquestes divisions donen molta més distància respecte al cos policial i això permet fer millors investigacions".

"Actuar d'ofici vol dir fer-ho sense l'autorització prèvia de la direcció general o d'un jutjat"

A més, suggereixen que s'estableixi un mecanisme que permeti a la ciutadania accedir directament a aquesta divisió d'Afers Interns per "poder presentar denúncies contra agents". D'aquesta manera, segons Ribas, això donaria "més marge d'actuació i cobriria més casuístiques de les que cobreix ara".

Sobre les normes d'ús de les armes i eines policials, Adriana Ribas ha demanat al govern que revisi els protocols i els faci públics, perquè ara "en una actuació policial la ciutadania no sap si l'ús que es fa de les armes és correcte o no". A més, ha denunciat que els protocols actuals dels mossos "no s'ajusten al dret internacional", sobretot el que fa referència a l'ús de projectils de foam i, per això, demanen que "se suspengui" la utilització d'aquestes bales.

"Els protocols actuals dels Mossos no s'ajusten al dret internacional"

Informe sobre Pegasus

D'altra banda, sobre l'informe del Parlament Europeu que apunta a l'espionatge massiu de líders independentistes per part del govern espanyol, la coordinadora d'Amnistia Internacional ha demanat que "s'accelerin les investigacions".

A més apunta que "cal una regulació internacional contra les tècniques d'espionatge massiu" i considera que "el seu us ha d'estar restringit a situacions específiques".

Entrevista a Adriana Ribas, coordinadora d'Amnistia Internacional a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

Sense categoria

El sindicat policial USPAC denuncia que als Mossos es manipulen les dades dels delictes comesos

Josep M. Estela, cap dels Mossos d'Esquadra, ha estat cessat

Sobre la destitució de Josep Maria Estela, el portaveu de l'USPAC Albert Palacio creu que és "inassumible" pel cos tenir set caps de la policia en només cinc anys

18 octubre 2022

Redacció

ACTUALITAT

Albert Batlle: "Barcelona no és el Chicago dels anys 20, no és Beirut"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona

El tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona està convençut que hi ha un intent buscat d'afectar la reputació de la capital catalana

27 setembre 2022

Redacció

Sense categoria

Amnistia Internacional demana una comissió de la veritat sobre els morts a les residències catalanes durant la pandèmia

Una persona gran i la seva cuidadora a una residència

L’entitat evidencia una manca d’inversió i desprotecció judicial i política a les residències catalanes durant la pandèmia i demana que es revisin tots els casos que han quedat arxivats.

1 febrer 2022

Redacció