En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

CULTURA

SOCIETAT

El sindicat USTEC diu que deixar als centres decidir en quina llengua ensenyen suposa "enterrar la immersió lingüística"

Demana una legislació clara que doni unes "instruccions comunes" i que posi el català "com a única llengua vehicular".

28 març 2022

Redacció

Comparteix

El sindicat USTEC, que agrupa la majoria de docents de Catalunya, considera que l'acord que la setmana passada van signar Esquerra, PSC, Comuns i Junts per Catalunya -tot i que a última hora s'hi va despenjar- per mirar d'esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules i que siguin els centres els qui decideixin sobre els seus usos lingüístics, acabarà "enterrant la immersió lingüística".

Manifestacions dels mestres i professors contra les maneres d'imposar un calendari i altres mesures del conseller Cambray

En una entrevista a Ràdio Estel, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, creu que no es pot deixar en mans dels centres la decisió d'aplicar o no la immersió lingüística "perquè crea desigualtat entre alumnes" i "deixa els centres i el seu personal sense defensa en cas en futurs embats judicials". Per això, Segura ha reclamat una legislació clara que doni unes "instruccions comunes" i que posi el català "com a única llengua vehicular".

En aquesta mateixa línia, ha opinat sobre la decisió del departament de donar via lliure a les escoles i instituts per aplicar o no el nou currículum. La portaveu d'USTEC ha explicat que no "els agraden" els currículums tal com estan plantejats i ha demanat que "no es tirin endavant".

D'altra banda, aquest dilluns es tornen a reunir el Departament d'Educació i els sindicats de mestres i professors per mirar de desencallar el conflicte que ha dut als docents a la vaga. Des del sindicat USTEC no són gaire optimistes en què s'arribi a un acord perquè "les posicions estan bastant allunyades i les propostes del departament són inexistents", ha dit Segura.

"Les posicions estan bastant allunyades i les propostes del departament [d'Educació] són inexistents"

Sense voler donar detalls de la negociació, Segura, ha detallat que hi ha línies vermelles com ara mesures que s'haurien d'aplicar, "ja el curs que ve i d'altres que podrien entrar en una calendarització". Per això, Iolanda Segura ha demanat que s'acabi amb les "polítiques d'imposició" del conseller Josep Gonzàlez Cambray, que ha titllat de "prepotent i superb", i ha reclamat que les taules de negociació "siguin reals".

Els sindicats ja han avisat que demà i dimecres continuaran amb les aturades i Iolanda Segura no ha descartat noves protestes a l'inici del curs vinent entre el 5 i el 12 de setembre, tot i que confia en el fet que s'arribi a un acord abans perquè la voluntat dels sindicats és "desescalar el conflicte".

Entrevista a Iolanda Segura, portaveu del sindicat USTEC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESCOLES

Sindicats educatius plantegen mobilitzacions contra l'avançament del curs

Un aula

Les escoles concertades garantiran l'atenció als alumnes fins a les 5 de la tarda durant el setembre

11 febrer 2022

Redacció

ESCOLES

Els professors en vaga diuen que avançar quatre dies el curs no els permet preparar-lo bé i demanen la dimissió de Cambray

Comença la vaga d'educació

Marc Vilanova, director de l'institut Vilatzara de Vilassar de Mar, ha manifestat a Ràdio Estel que "el problema de fons és la manca d'atenció al professorat per part del departament d'Educació"

15 març 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ESCOLES

USTEC mostra escepticisme davant de la reunió del Consell Escolar, perquè "no creu que canviï res"

El sindicat majoritari de professors es planteja una vaga de 5 dies al començament del curs escolar si no hi ha cap canvi

21 febrer 2022

Redacció