En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

ESCOLES

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

L'Església inicia una investigació sobre els abusos "oberta" a col·laborar amb les iniciatives ja presentades

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) vol “fer un pas en la seva obligació de transparència començant una nova etapa” encarregant al bufet Cremades & Calvo Sotelo una auditoria “independent” que es finalitzarà en 12 mesos

22 febrer 2022

Redacció

Comparteix

L’Església vol “assumir la seva responsabilitat davant les víctimes d’abusos amb un mecanisme nou que ajudi a esclarir els fets”. Per això, encarrega una auditoria a la firma legal Cremades & Calvo Sotelo perquè s’investiguin tots els casos d’abusos comesos en l’àmbit de l’Església en el present i en el passat.

El cardenal Omella a la roda de premsa en la firma legal Cremades & Calvo Sotelo, a qui ha encarregat una auditoria perquè s'investiguin tots els casos d'abusos comesos en l'àmbit de l'Església en el present i en el passat
Revista Ecclesia

L'auditoria, que es durà a terme els pròxims 12 mesos, és pel president de la CEE, el cardenal Joan Josep Omella, “fer un pas en la seva obligació de transparència començant una nova etapa“ també per evitar qualsevol cas d’abús en el futur.


El president de la Conferència Episcopal ha assegurat que "es tracta d’establir ponts que facilitin el treball de les autoritats, en una línia de col·laboració estreta i eficient". Joan Josep Omella ha deixat clar que l’Església ha iniciat aquest procés després d'un període de reflexió.


Per la seva banda, l’advocat Javier Cremades ha presentat l’auditoria com un treball professional que "necessita la informació de tothom: víctimes, associacions, mitjans de comunicació, oficines diocesanes, en un servei conjunt amb totes les autoritats" que "arribarà fins al final" i que col·laborarà amb les iniciatives ja engegades per les autoritats.

Més actualitat

ESCOLES

ESGLÉSIA

RÀDIO ESTEL

L'Església encarrega una auditoria independent sobre abusos a Espanya

El despatx professional Cremades & Calvo Sotelo rebrà les denúncies que s’hi puguin presentar i revisarà els procediments jurídics tendents a sancionar les pràctiques delictives

21 febrer 2022

Redacció

ESGLÉSIA

Luis Argüello, sobre una comissió d’investigació d’abusos al Congrés: "Influirà més la política que l’interès de les víctimes dels abusos”

El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola creu que el Congrés no és l’àmbit adequat per fer aquesta investigació i revela que el Govern Espanyol admet “que no coneixia el que estava fent l’Església en aquest àmbit, però que els hi semblaven bones mesures”.

2 febrer 2022

Redacció

ACTUALITAT

RELIGIÓ

El Papa i la Santa Seu avalen l'estratègia de lluita contra els abusos sexuals de l'Església a Espanya

El Papa Francesc i la Santa Seu han avalat l'estratègia de les diòcesis espanyoles en la seva lluita contra els casos d'abusos sexuals

14 gener 2022

Redacció