En directe

La Caravana

ACTUALITAT

CULTURA

Esther Niubó, diputada del PSC al Parlament: "La nova llei lingüística garanteix totalment el català a l'escola"

La socialista espera que Junts per Catalunya torni al consens que havia pactat amb ERC, PSC i els comuns per modificar la llei de política lingüística

30 març 2022

Redacció

Comparteix

La diputada del PSC al Parlament, Esther Niubó, ha defensat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "la modificació de la llei de política lingüística garanteix totalment el català a l'escola" i que "s'ajusta millor a les necessitats del país". 

Esther Niubó, diputada del PSC al Parlament de Catalunya
Esther Niubó, diputada del PSC al Parlament de Catalunya

Niubó ha reiterat que "el castellà ha de tenir presència a les aules" per tal de "garantir el domini escrit i oral de les llengues oficials al final de l'etapa educativa obligatòria". Així doncs, el català continua sent la llengua vehicular i el castellà es reconeix com a llengua d'aprenentatge a les escoles catalanes.

Niubó ha exposat que "la nova llei permet complir millor la sentència del 25% del castellà a les aules"; tot i que després ha matisat les declaracions apuntant que "és el govern qui ha d'explicar com es pot complir aquesta sentència" i que ells es dediquen a fer política.

"La nova llei permet complir millor la sentència del 25% del castellà a les aules, tot i que és el govern qui ha d'explicar com es pot complir aquesta sentència"

Sobre Junts per Catalunya, la diputada del PSC al Parlament "espera que es tornin a sumar al consens que havia pactat amb ERC, PSC i els comuns per modificar la llei de política lingüística", perquè segons la mateixa Niubó, "hi han treballat plegats durant dos mesos recollint els interessos de totes les parts".

La socialista demana al govern que deixi d'improvisar en matèria educativa, que posi recursos sobre la taula i que arribi a un acord amb la comunitat educativa. Tanmateix, Niubó ha argumentat que "seria raonable posposar un any l'avançament del calendari escolar; però que la imposició del nou currículum educatiu no pot esperar".

Entrevista a Esther Niubó, diputada del PSC al Parlament de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CULTURA

SOCIETAT

El sindicat USTEC diu que deixar als centres decidir en quina llengua ensenyen suposa "enterrar la immersió lingüística"

Manifestacions dels mestres i professors contra les maneres d'imposar un calendari i altres mesures del conseller Cambray

Demana una legislació clara que doni unes "instruccions comunes" i que posi el català "com a única llengua vehicular".

28 març 2022

Redacció

ESCOLES

Els professors en vaga diuen que avançar quatre dies el curs no els permet preparar-lo bé i demanen la dimissió de Cambray

Comença la vaga d'educació

Marc Vilanova, director de l'institut Vilatzara de Vilassar de Mar, ha manifestat a Ràdio Estel que "el problema de fons és la manca d'atenció al professorat per part del departament d'Educació"

15 març 2022

Redacció

ESCOLES

55 professors agredits per familiars dels seus alumnes als darrers 4 anys

Són dades oficials que us avança Ràdio Estel i que disten molt de les 8 denúncies de les quals tenen constància els Mossos d'Esquadra

16 febrer 2022

Redacció