En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

Francesc Conesa ja és el bisbe de Solsona

Després dels ritus inicials de la Missa celebrada aquest dissabte a la catedral d'aquesta diòcesi, el prelat ha rebut el bàcul i ha passat a ocupar la seu

12 març 2022

Redacció

Comparteix

Francesc Conesa ja és el bisbe de Solsona. Després dels ritus inicials de la Missa celebrada aquest dissabte a la catedral d'aquesta diòcesi, el prelat ha rebut el bàcul (un gran bastó metàl·lic) del nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, i ha passat a ocupar la seu.

Francesc Conesa ja és el nou bisbe de Solsona

Ha estat, amb la lectura del nomenament i els aplaudiments espontanis, el moment més intens de la Missa amb la presa de possessió i l'inici del ministeri del nou pastor. En la seva homilia, Conesa ha recordat que "la diòcesi de Solsona existeix per anunciar Jesucrist entre la gent d'aquesta terra i ser-ne signe que transparenti el seu rostre". En aquesta línia, ha assegurat que "això exigeix ser una Església de portes obertes, sempre disposada a acollir, però també a sortir als carrers per comunicar el goig de creure en Jesucrist".

"La diòcesi de Solsona existeix per anunciar Jesucrist entre la gent d'aquesta terra i ser-ne signe que transparenti el seu rostre"

En un altre moment, el nou bisbe de Solsona ha fet una crida a "proclamar un missatge de reconciliació i de pau" perquè "potser avui, quan sentim que la barbàrie de la guerra es fa present a Europa, sentim amb més força la urgència del missatge de l'evangeli i de continuar anunciant la misericòrdia i el perdó". Francesc Conesa, a més, ha destacat que "avui especialment cal la implicació dels laics, de les famílies, dels joves i de cada cristià" ja que, sense aquesta majoria de creients de la diòcesi, "no serà possible l'evangelització".

El prelat ha dit també que, "perquè la missió ocupi realment el centre de tot, caldrà renovar estructures i reformar molts elements de l'Església". Per assolir aquest procés, Conesa ha assegurat que "no s'ha de tenir por, perquè vivim temps nous que exigeixen reformar les institucions eclesials i, sobretot, la conversió dels cors". 

"Perquè la missió ocupi realment el centre de tot, caldrà renovar estructures i reformar molts elements de l'Església"

Finalment el bisbe s'ha compromès a "caminar com a cristià" amb els diocesans, alhora que ha admès que les seves "debilitats fan més necessària l'ajuda, la correcció i, sobretot, la pregària" de tots els creients de Solsona.

Una arribada molt esperada per tothom

En una catedral plena, han concelebrat amb el nou bisbe Francesc Conesa el nunci Bernardito Auza i els arquebisbes metropolitans de Tarragona i Barcelona, Joan Planellas i Joan Josep Omella, així com gairebé tots els bisbes de Catalunya, altres prelats i desenes de sacerdots, amb l'assistència d'alguns diaques.

Entre les autoritats civils, destaca la presència de l'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, i la directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Yvonne Griley. Dos moments especialment significatius també han estat l'arribada del bisbe electe a la porta de la catedral, uns minuts abans de les 12 acompanyat pel nunci del Papa i per l'arquebisbe metropolità de Tarragona, amb el petó a la Veracreu i l'aspersió, i el ritu de comiat, en què Francesc Conesa s'ha desplaçat a la capella de la Mare de Déu del Claustre, a la mateixa catedral, des d'on s'ha unit a l'Himne de la Coronació d'Antoni Muntada: "Santa Maria del Claustre, tothora, vetlleu pels fills, amorosa i fidel, i en els debats d'aquella última hora, obriu-nos, Mare, les portes del cel".

A banda de l'Eucaristia amb la presa de possessió, s'ha format una comitiva per pujar fins a la Plaça Major, on s'ha fet el tradicional Ball de l'Àliga, al so de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. En acabar aquesta estona, hi ha hagut una recepció a la Plaça Palau. A la tarda, el nou bisbe de Solsona ha visitat l'Ajuntament de la ciutat i ha signat en el Llibre d'Or. Francesc Conesa, de 60 anys i fill d'Elx, arriba a Solsona després de més de cinc anys com a bisbe de Menorca.

Escolta el programa especial amb la missa de la presa de possessió:

Més actualitat

RELIGIÓ

El cardenal Tagle visita Barcelona

El cardenal Tagle, en la seva visita a Barcelona, atenent Ràdio Estel

Aquest diumenge, Ràdio Estel emetrà a les 17.30 h una entrevista en exclusiva amb el cardenal Luis Antonio Tagle conduïda per Ignasi Miranda i, a les 18 h, la celebració en directe 'Sent la Creu de Filipines'

4 març 2022

Redacció

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Salvador Cristau ja és el nou bisbe de Terrassa

La catedral de Terrassa ha acollit el dissabte 5 de febrer la presa de possessió i l'inici del ministeri de Salvador Cristau com a nou bisbe de la diòcesi de Terrassa.

5 febrer 2022

Redacció

BISBATS

El papa Francesc nomena Francesc Conesa nou bisbe de Solsona, diòcesi vacant des de la renúncia de Xavier Novell

La data de l'inici del ministeri episcopal al bisbat de Solsona serà el dissabte 12 de març a les 11h.

3 gener 2022